Kuulumiset

Kuulumiset-sivulla kirjoittelen kasvattieni ja omien koirieni kuulumisia, terveys/kisa yms tuloksia yms. 

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa: 
facebookissa Red'n Ready Aussies
instagramissa team_rednready
youtubessa shantinkoirat.

13.5.2024

Terveystuloksia!

Ihme (RR Peace And Love) oli ensimmäinen Noita x Kaaos-pennuista, joka ennätti luustokuviin:
lonkat A/A
kyynärpäät 0/0
selkä LVT0 VA0
olat (OCD) ei todettu/ei todettu

Lyyli (RR Peanut Butter Cup) kävi puolestaan tutkimassa silmät terveeksi ja polvet 0/0 eli normaaleiksi.

Pentu-uutiset!

Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) on astutettu viime viikolla onnistuneesti Midnightilla ja pentuja toivotaan syntyväksi heinäkuun alkupuolella! Lue lisää yhdistelmästä pennut-sivulta!

Loitsun pennut kasvatat kovaa vauhtia ja pentulaatikossa kaikki on hyvin! Kohta jo alkaa silmät aueta... Kuvassa neljä tyttöä ja 3 poikaa:

2.5.2024

Pentulaatikko-kuulumiset!

Loitsu synnytti 1.5. seitsemän isoa ja pontevaa pentua, 4 narttua ja 3 urosta - kaikki blue merlejä! Synnytys meni hyvin ja kaikki pennut ovat pontevia ja elinvoimaisia. Loitsu hoitaa katrastaan hienosti ja me ihmettelemme kaikkia valkovoittoisia merlejä mitä meillä tuhisee laatikossa!

Sysi aloitti myös sopivasti juoksut huhtikuun lopussa, joten kohta edessä on treffit Midnightin kanssa! Päivittelen kuulumisia tämän(kin) projektin edistymisestä!

Kisauutiset!

Meillä on aikamoisia kisauutisia raportoitavana, sillä kasvatit ovat tehneet historiaa!

Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) on valittu Suomen agilitymaajoukkueeseen 2024 MM-kisoihin Belgiaan, EO kisoihin Britteihin ja PM kisoihin Tanskaan! Tuhannesti onnea aivan uskomattoman hienosta saavutuksesta Lotta ja Vimma! Aivan uskomattoman upea saavutus, innolla odotamme tulevia isoja kisoja!

Huisa (Red'n Ready Doomsday Countdown) valittiin samana viikonloppuna rallytokon Suomen maajoukkueeseen kaikkien aikojen ensimmäisiin rallyn maailmanmestaruuskisoihin jotka pidetään Suomessa! Hirmuisesti onnea myös Jenni ja Huisa historiallisesta saavutuksesta edustaa Suomea lajin ensimmäisissä MM-kisoissa ikinä!

Hieman pienemmissä kuulumisissa Noita kisasi agilityssa ja sai kaksi hyppy-SERT:iä ja on 2/3 matkasta hyppyvalioksi, myös agilityn tuplanolla tuli saavutettua SM-kisoihin ja meiltä puuttuu enää yksi nolla tältä kaudelta yksilö-SM kisoja varten. 

26.3.2024

Loitsu on käynyt tänään ultrassa ja pentuja laskettiin sen perusteella tulevan noin 7-8! Pentujen laskettu aika on noin 31.4-2.5 eli vappupennut tiedossa reilun kuukauden päästä!

Viime viikonloppuna kisattiin Imatralla agilityn halli-SM kisoissa! Paikalla edustamassa olivat:
Aina (RR Partner In Crime) ja Markus
Vimma (RR FBI Most Wanted) ja Lotta
Yuffie (RR Happily Ever After) ja Sini

Kaikki tekivät sunnuntaina hienoja ratoja, ja Aina ja Yuffie pääsivät molemmat pikkumaksi-finaaliin! Finaalissa toiseksi tuli Yuffie, joka voitti halli-SM yksilöhopeaa! Sen lisäksi upea parivaljakko voitti myös pikkumaksien joukkuehopeaa! Aivan mielettömän upea saavutus, tuhannet onnittelut huippuparivaljakolle!!!

Nämä vauhdikkaat kuvat Yuffiesta otti Anne Barck

21.3.2024

Unohtuneita kuulumisia!

Wicca ja kasvattini Viivi (RR Snow White) ja Ninni (RR Wish Upon A Star) kävivät Aussieyhdistyksen järjestämässä silmäpeilauksessa. Wicca 11v näkö oli yhä priimaa eikä mitään merkkejä mistään silmäsairauksista! Myös Viivi kohta 10v silmät puhtaat. Viivin tyttärelle Ninnille tuli merkintä PPM iris-iris eli harmittomia sikiöaikaisia verisuonia.

Agilityn MM-karsinnat osa 1 pidettiin helmikuun lopussa Vantaalla! Paikalla oli mieletön kasvatti-edustus, jopa 7 kasvattia oli saapunut kisaamaan; Vimma, Leia, Aina, Katla, Loitsu, Yuffie ja Voima!

Vimma (RR FBI Most Wanted) pärjäsi uskomattoman hyvin maksi-luokassa voittaen yhden radan ja tulemalla toisella radalla 2. sijalle. Näin ollen he voittivat viikonlopun kokonaistuloksessa koko luokan ja saivat paikan EO-joukkueeseen ja lähtevät loistavilta sijoilta 2. karsintaviikonloppuun, joka kisataan huhtikuussa! Myös Yuffie ja Leia saivat ensimmäisestä karsintaviikonlopusta pisteitä intermediate-luokasta!

Aivan mielettömän hieno viikonloppu ja kyllä kasvattaja oli ylpeä katsoessaan miten hienoja tiimejä olikaan edustamassa agilityn yhdessä kärkikarkeloista!

12.3.2024

Loitsulla alkoi juoksut 15.2 ja matkustimme Tsekkeihin astuttamaan sen 26.2-3.3. Treffit onnistuivat 29.2 ja 1.3.! Nyt jäämme seuraamaan, että saimmeko pentuja laitettua aluilleen. Jos pentuja on tulossa, on niiden arvioitu syntymäpäivä olisi vapun tienoin ja sitä ennen toki ultra noin kahden viikon kuluttua, jännittävää!

Haimme myös uuden tuontipennun Itävallasta 22.2. Laineyn Mi Sombra ja Hunkydory kennelin yhteistyökasvatin. Laineysta toivotaan tulevaisuudessa jalostusnarttua ja se asuu yhteistyökodissa Helsingissä.

29.1.2024

Pentusuunnitelmat ovat hieman eläneet, ja ajantaisista suunnitelmista löytyy nyt tietoa pennut-sivulta. Loitsun juoksuja odotetaan alkavaksi minä päivänä hyvänsä.

Kisarintamalla on tapahtunut (ainakin) seuraavia:

Yuffie (RR Happily Ever After) kisasi rallytokossa kolmannen kerran voittaja-luokassa saaden 97/100 pistettä, 2. sija ja RTK3-titteli! Jatkossa Yuffie kisaa sitten korkeimmassa luokassa eli mestarissa! Paljon onnea Sini ja Yuffie! Yuffie on myös kisannut agilityssa SM-nollat jo kasaan tulevalle kesälle ja esiintynyt  myös paljon palkintopalleilla!

Kriminaali-siskokset Aina, Vimma ja Leia ovat tehtailleet upeita agilitynollia kolmosissa sijoittuen yleensä kisakärkeen! 

18.12.2023

Uusista tuloksista kasvattien osalta on vastannut viime viikonloppuna Oodi (RR Make It Double). Lauantaina Oodi kisasi rallytokossa VOI-luokassa tehden kolmannen VOIHYV-tuloksen ja saaden tittelin RTK3! Seuraavana päivänä Oodi kisasi tokissa agilitykisoissaan sL1-luokassa ja teki ensimmisen 0-tuloksensa hyppyradoilta. Hurjasti onnea Oodi ja ohjaajansa Pipsa!

Pekko (RR Criminal Mastermind) on ohjaajansa Annan kanssa tehnyt yhden 0-tuloksen lisää L2-hyppyradoilta, ja on nyt yhtä nollaa vailla agi-ja hyppyradoilla kolmosiin nousemassa! Paljon onnea Anna ja Pekko!

Myös DNA-tulosrintamalla on geenitestattu seuraavat koirat:

Ihme EAOD kantaja, vapaa kaikista muista testattavista geenivirheistä (MyDogDNA), perinnöllinen monimuotoisuus 44% (rodun keskiarvo 36-42%)

Loitsu uudelleentestattiin MyDogDNA:lla jotta saataisi tuo EAOD tulos varmaksi, se nimittäin testattiin ennen ko. testin mukaantuloa paneeliin. Loitsu oli odotetusti EAOD vapaa (sekä vapaa kaikesta muusta testatusta, perinnöllinen monimuotoisuus 40%

7.12.2023

Meillä on syksyn ajalta kolme uutta valiota!

Yuffie (Red'n Ready Happily Ever After) saavutti FI AVA-H eli Suomen Hyppyvalion arvon! Yuffiesta tuli näin tupla-valio, koska FI AVA-titteli oli jo plakkarissa. Hurjasti onnea Sini ja Yuffie!

Loitsu (Red'n Ready Eye Of The Storm) saavutti FI AVA eli Suomen Agilityvalion arvon! 

Noita (Red'n Ready Chaos And Mayhem) saavutti FI AVA eli Suomen Agilityvalion arvon!

Agilitykuvat Yuffiesta ottanut Anne Barck

14.11.2023

Jäätelö-pentueesta iso osa kävi viime viikolla luustokuvissa seuraavin tuloksin:

Korpi (RR Lemon Sorbet) lonkat A/A, kyynäpäät 0/0, olat ocd normaalit, selkä LTV0 VA0
Suvi (RR Sundae Deluxe) lonkat A/A, kyynäpäät 0/0, olat ocd normaalit, selkä LTV0 VA0
Lyyli (RR Peanut Butter Cup) lonkat A/B, kyynäpäät 0/0, olat ocd normaalit, selkä LTV0 VA0
Juju (RR Caramel Chew Chew) lonkat C/C, kyynäpäät 0/0, olat ocd normaalit, selkä LTV0 VA0
Tauno (RR Salty Liquorice) lonkat A/A, kyynäpäät 0/0, olat ocd normaalit, selkä LTV0 VA0
Hati (RR Chunky Monkey) lonkat B/B, kyynäpäät 0/0, olat ocd normaalit, selkä LTV0 VA0
Ruu (RR Banana Split) lonkat C/B, kyynäpäät 0/0, olat ocd normaalit, selkä LTV0 VA0 

Tämän lisäksi on kisatuloksissa raportoitavissa tuloksia:

Oodi (RR Make It Double) korkkasi agilitykisa-uransa pikkumaksi1-luokassa hyppyradoilla tullen kolmanneksi vitosella. Paljon onnea Pipsa ja Oodi uudesta aluevaltauksesta!

Voima (RR Royal Gala) teki ensimmäisen 0-tuloksensa maksi3-luokassa tullen kovassa kisaseurassa viidenneksi. 

17.10.2023

Kävimme 13.10. luonnetestissä Jyväskylässä, tuomarina oli Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen. Testit menivät erittäin hyvin ja videot olisi tarkoitus ladata youtubeen kanavalleni @shantinkoirat

Noita hyväksytty luonnetesti +225 pistettä, laukauskokematon
Loitsu hyväksytty luonnetesti +172 pistettä, laukauskokematon
Yuffie (RR Happily Ever After) hyväksytty luonnetesti +158 pistettä, laukausvarma

Muissa tuloksissa kasvatit ovat ahertaneet kisakentillä:
Oodi (RR Make It Double) korkkasi rallyssa voittajaluokan VOIHYV-tuloksella ja 88 pisteellä, paljon onnea!
Voima (RR Royal Gala) nousi agilityn hyppyluokissa 3-luokkaan ja kisaa nyt kokonaan 3-luokassa!
Yuffie (RR Happily Ever After) teki tuplanollan agilityn 3-luokassa yhdellä 1. sijalla, nyt on tupla ensi vuoden sm-kisoihin valmiina!
Siskokset Vimma ja Aina ovat myös ahertaneet voittonollia agilitykisoissa 3-luokassa!
Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) kisasi rallyssa AVOHYV tulokset kasaan titteliin RTK2, paljon onnea!
Pekko (RR Criminal Mastermind) kisasi agilityn 2-luokassa ja sai yhden hyppynollan, paljon onnea!

6.10.2023

Paimennuksen osalta meillä on hienoja saavutuksia päivitettäväksi!

Noita ja Loitsu kilpailivat FCI ts-paimennuksen SM-kisoissa, ja Noita lunasti itselleen paikan finaaliin ja lopulta voitimme sen kanssa SM-hopeaa

Viikkoa myöhemmin Noita kisasi Saksassa ASCA paimennuksessa ja sai valmiiksi ASCA Working Trial Champion eli WTCH tittelin. Titteli vaatii ylimmän luokan tittelit kaikilta eläinlajeilta eli naudoilta, lampailta ja ankoilta. Noita on ensimmäinen koirani, joka on yltänyt ko. titteliin sekä ensimmäinen kasvattamani koira, joka on ko. tittelin saanut!

Aika hieno kisavuosi pennuista huolimatta Noidalla!

Herding pictures by Julia Wolf

11.7.2023

Valo (RR Light In The Dark) korkkasi ts-paimennuksen 1-luokan tuloksella 93/100 pistettä, 1. sija ja PAIM1-titteli. Valolla on nyt oikeus kisata 2-luokassa.

Rujo (RR Royal Legacy) teki agilityssa maksi1-luokassa ensimmäisen nollatuloksen 2. sijoituksella agilityradalta. Onnea ensimmäisestä luvasta Irina ja Rujo!

Voima (RR Royal Gala) oli myös tehnyt hienoja agilitytuloksia maksi2-luokasta, 2 x nolla ja yksi luva agilityradoilta ja yksi luva hyppyradoilta. Paljon onnea Lotta ja Voima!

Sheya (RR Nuclear Meltdown) teki myös pikkumaksi1-luokassa voittonollan hyppyradalla sekä 2. sijan gamblers-radalla saaden hyppyradoilta toisen luvan jo. Paljon onnea Anne ja Sheya!

5.7.2023

Meillä on kaksi uutta valiota!

Loitsu (RR Eye Of The Storm) sai paimennuksessa kolmannen ERI-tuloksen paimennuksesta, ja siitä tuli näin ollen Suomen Paimennusvalio eli FI PVA!

Leia (RR Diamond Thief) sai agilityssa kolmannen agi-SERT:in luokkavoitolla ja siitä tuli Suomen Agilityvalio eli FI AVA!

Myös Valo (RR Light In The Dark) korkkasi ts-paimennuskisauran esikokeessa, tehden hienon 100/100 pistettä ja PAIM-E tittelin.

20.6.2023

Peace-pennut lähtevät parin päivän päästä omiin koteihinsa, tulivat eilen 8-viikkoa. Aika on mennyt super nopeasti näiden hurmaavien tyyppien kanssa, ja haikeana päästän niitä maailmalle. Mikä upea lauma reippaita, ahneita, taistelutahtoisia ja sosiaalisia tyyppejä!

Yksi jää kasvamaan kotiin, ja pari mustavalkoista poikaa etsii vielä omaa kotiaan! 

20.6.2023

Agilityssa meillä on uusi FI AVA-H eli hyppyvalio! Aina (RR Partner In Crime) ja Markus saivat viimeisen hyppysertin ja nyt titteli on vain Kennelliiton vahvistusta vaille. Hurjasti onnea!

Paimennuksessa Loitsu sai jo toisen ERI-tuloksen 3-luokasta, ja on yhtä vailla valionarvosta vielä.

Rallytokossa Jedi (RR Divine Hercules) korkkasi VOI-luokan VOIHYV-tuloksella (71p) ja luokan voitolla. Hurjasti onnea Jedi ja Mari!

Rallytoko-uran korkkasi myös Lyyli (RR Peanut Butter Cup) ALO-luokassa ALOHYV tuloksella, 90 pisteellä ja tuomarinpalkinnolla!

Tämän lisäksi iso kasa nuoria kasvatteja kävi paimennuksen taipumustestissä:
Valo (RR Light In The Dark) PAIM-T H Hyväksytty
Jekku (RR Darkness Absolute) PAIM-T H Hyväksytty
Milo (RR In The Shadows) PAIM-T H Hyväksytty
Kiva (RR Void Of Light) PAIM-T H Hyväksytty
Cosmos (RR Dancing In The Dark) PAIM-T ERI Hyväksytty

Ruu (RR Banana Split) PAIM-T ERI Hyväksytty
Korpi (RR Lemon Sorbet) PAIM-T ERI Hyväksytty
Juju (RR Caramel Chew Chew) PAIM-T H Hyväksytty
Tauno (RR Salty Liquorice) PAIM-T H Hyväksytty
Lyyli (RR Peanut Butter Cup) PAIM-T H Hyväksytty
Hati (RR Chuncky Monkey) PAIM-T H Hyväksytty

Myös viimeisin Pimeys-pennuista kävi luustokuvissa, kun Milo (RR In The Shadows) kävi ottamassa kännit. Tulokset olivat: lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, olat normaalit, selkä LTV3 ja VA0. Selkä on hieman vino tuon LTV-muutoksen takia, mutta toivottavasti se ei hänen elämää ja menohaluja haittaa.

12.6.2023

Hienoja kisatuloksia taas agilitysta ja paimennuksesta:

ASCA paimennuskisoissa Somerolla viime viikonloppuna:
Loitsu sai started ducks-Q:n ja tittelin STDd sekä yhden open ducks-Q:n. Lisäksi yksi started cattle-Q
Valo sai started sheep-Q:n x 2 ja näin ollen STDs tittelin

Agilitykisoissa taas:
Loitsulle 0-tulos ja toka agiSERTI!
Katla, Leia ja Aina saivat nollia ja erinnäisiä sijoituksia 3-luokassa. Aina sai SM-nollat kasaan!
Voima (RR Royal Gala) sai viimeisen 0-tuloksen 1-luokasta ja siirtyi 2-luokkaan niin agiradoilla kuin hyppyradoilla. Sieltä jo ensimmäinen voittonolla plakkarissa.

29.5.2023

Viikonloppuna meillä oli paimennuskokeet täällä Lopella. Kasvatit ja omat koirat kisasivat seuraavasti:
Loitsu korkkasi 3-luokan 91/100p, ERI ja sija 1. 
Lex korkasi esikokeen tuloksella 97/100p ja PAIM-E titteli.
Lex korkkasi 1-luokan tuloksella 96/100p, ERI ja 1. sija sekä oikeus nousta 2-luokkaan.
Rio kävi kokeilemassa esikoetta, mutta lampaiden karkaus johti keskeytykseen.

Vimma (RR FBI Most Wanted) kisasi agilityn maajoukkuekarsinnoissa itsensä upeasti kokonaistuloksissa sijalle 9. ja sai tällä paikan PM-kisoihin yksilöradoille, hurjasti onnea Lotta ja Vimma!

Katla (RR Volcanic Winter) oli edustamassa Suomen WAO Openissa Hollannissa Annen kanssa. Pari teki upeita ratoja ja sijoittui Bilathon-kisassa kokonaissijalle 8. Aika mieletöntä, tuhannesti onnea huippuparille!

Sijoitusnarttuni Saga korkkasi rallytokon ALO-luokan ALOHYV tuloksella, paljon onnea Saara ja Saga!

19.5.2023

Meille muutti vappuna suloinen rottientorjuntajärjestelmä nimeltä Kumma. Kumma on parsoni ja lensi meille Oulusta tutulta aussiekasvattajalta kennel Ghosteye'sista. Hänellä on oma sivu koirat-välilehdellä.

Helatorstaina Loitsu kisasi paimennuskokeissa meillä 2-luokassa saaden 98/100 pistettä, 1.sijan, ERI-tuloksen ja oikeuden nousta 3-luokkaan!

Samoissa kisoissa kisasi esikokeessa Rio (RR Tale As Old As Time) ja Rujo (RR Royal Legacy). Valitettavasti lupaavien alkujen jälkeen molempien radat keskytyivät lampaiden karkaukseen. 

Yuffie (RR Happily Ever After) kisasi sL3-luokassa saaden toisen hyppy-SERT:in, paljon onnea Sini ja Yuffie!

Voima (RR Royal Gala) kisasi L1 hyppyradalla voittonollan saaden oikeuden siirtyä 2-luokkaan. Paljon onnea Lotta & Voima!

2.5.2023

Noidan pennut syntyivät maanantaina 24.4, 6 urosta ja 2 narttua. Pennut ja emä voivat kaikki erinomaisesti.

Terveystuloksia on raportoitavana, kun 4/5 Pimeys-pennuista kävi luustokuvissa:
Valo (RR Light In The Dark) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV3 VA0, olat terve/terve, silmät terveet
Jekku (RR Darkness Absolute) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, olat terve/terve, polvet 0/0
Kiva (RR Void Of Light) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, olat terve/terve, polvet 0/0
Cosmos (RR Dancing In The Dark) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV1 VA0, olat terve/terve

1.5 kävimme myös porukalla Lahdessa vappunäyttelyssä pakko-hoota hakemassa:
Rio (RR Tale As Old As Time) urosten AVO-luokasta H eli Hyvä
Yuffie (RR Happily Ever After) narttujen AVO-luokasta H eli Hyvä -> Suomen Agilityvalio!
Saga (Arrowtails Stardust Divination) narttujen NUO-luokasta EH eli erittäin hyvä, sijoitus 3
Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) narttujen AVO-luokasta H eli Hyvä

Kisatuloksissa on raportoitavaa ainakin seuraavasti:
Voima (RR Royal Gala) teki vappuviikonloppuna agilityn L1-luokasta 2xagilityLUVA ja 1xhyppyLUVA ja he ovat nyt yhden nollaradan päässä niin hyppy-kuin agility-luokissa kakkosiin nousemisesta! Paljon onnea Lotta & Voima!
Lex (RR Royal In Exile) kävi paimennustaipumustestissä tuloksella PAIM-T ERI eli läpäisty erinomaisella arvosanalla ja titteli PAIM-T

Luonnetestissä käytiin myös 16.4. Janakkalassa:
Kaaos (Keep Smiling's Niked By Red'n Ready) läpäisty luonnetesti +129p, laukauskokematon
Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) läpäisty luonnetesti +157p, laukausvarma
Tuomarina testissä olivat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi

20.3.2023

Noita on tänään ultrattu tiineeksi! Ainakin 5 pentue näki ultrassa, katsotaan mitä sieltä kuukauden päästä syntyy!

Viikonloppuna Oodi (RR Make It Double) kisasi tokon alokasluokassa 198/200 pistettä, tittelin TK1 ja 1. sijan. Paljon onnea Oodi & Pipsa!

12.3.2023

Hienoja agilitytuloksia ovat kasvatit taas tykittäneet viikonlopun aikana!

Yuffie (RR Happily Ever After) ja Sini tekivät kaksi nollaa HSKH:n kisoissa ja saivat viimeisen agility-sertin ja ensimmäisen hyppy-sertin! Yuffie on nyt näyttelytulosta vaille FI AVA, aivan mielettömän suuret onnittelut Yuffie ja Sini!

Sheya (RR Nuclear Meltdown) kisasi maksi1-luokassa tehden voittonollan, uusien sääntöjen mukaan kolmas nolla ei riittänyt vielä luokkanousuun, mutta tämä oli toinen agilitynolla. Paljon onnea Sheya & Anne!

22.2.2023

Jännittäviä uutisia, Noita on astutettu nyt onnistuneesti Kaaoksella! Toivomme pentuja syntyväksi huhtikuun loppupuolella. Ultra on varattu 20.3.

Katla (RR Volcanic Winter) jatkoi hienoa agilitykisaputkeaan saaden viime viikonloppuna 3-luokasta viimeisin hyppy-sertin ja näin ollen siitä tuli FI AVA-H! Katla on nyt tuplavalio agilityn osalta, hurjasti onnea Anne & Katla!

Ollaan saatu myös uusia geenitestituloksia myDogDNA:lta:
Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) uusi testin, koska sen pari pentua ilmenivät EAOD-kantajiksi. Sysi oli vapaa tästä, ja sen monimuotoisuus oli hurjat 46%! (Rodun keskiarvo 34-42%)
Rommi (RR Mint Chocolate Chip) on vapaa kaiksesta testatusta, monimuotoisuus 41%
Tauno (RR Salty Liquorice) on prcd-PRA kantaja, vapaa kaikesta muusta, monimuotoisuus 41%
Juju (RR Caramel Chew Chew) on vapaa kaiksesta testatusta, monimuotoisuus 39%
Lyyli (Peanut Butter Cup) on CEA kantaja, vapaa kaikesta muusta, monimuotoisuus 42%. Lyyli paljastui myös yllättäen geneettisesti merleksi! Testi ei kuitenkaan kerro merlegeenin pituutta, joten se täytyy vielä erikseen testata.
Cosmos (Dancing In The Dark) on vapaa kaikesta testatusta, ei kanna punaista, geneettinen monimuotoisuus 42%
Jekku (RR Darkness Absolute) on DCM ja EAOD kantaja, vapaa kaikesta muusta, monimuotoisuus 41%
Kiva (RR Void Of Light) on vapaa kaikesta testatusta, punainen kantaja, monimuotoisuus 42%
Hati (RR Chunky Monkey) on CEA kantaja, vapaa kaikesta muusta, monimuotoisuus 38%

13.2.2023

Viikonloppuna agilityn WAO-karsinnoissa Tampereella kisasi Katla & Anne, Vimma & Lotta sekä Sheya & Anne. Paljon hienoja ratoja. 

Upeasti Katla (RR Volcanic Winter) ja Anne kisasivat itsensä 500-koon joukkueeseen! He lähtevät keväällä edustamaan Suomena WAO:on (World Agility Open) Hollantiin! Aivan mielettömän upeaa, tuhannet onnittelut!!! 

Myös Noidan juoksut alkoivat 12.2 eli pentusuunnitelmat ottivat harppauksen eteenpäin! Kts. lisää pennut-sivulta.

5.2.2023

Viikonloppuna on kisattu ahkerasti agilitya, joista raportoitavat tulokset ovat:

Katla (RR Volcanic Winter) sai toisen hyppy-SERTin Järvenpäästä, paljon onnea Anne & Katla!

Yuffie (RR Happily Ever After) sai toisen agi-SERTin Vantaalta, onnea Sini & Yuffie!

17.1.2023

Kisa-ja terveystuloksia!

Oodi (RR Make It Double) kävi rallytoko-kisoissa saaden viimeisen AVOHYV tuloksen 98/100 pistettä ja RTK2-tittelin! Paljon onnea Oodi ja Pipsa!

Agilityssa puolestaan ovat kisauransa tänä vuonna kerenneet korkata Viivi (RR Wish Upon A Star) ja Voima (RR Royal Gala). Tuloksia ei kummallekaan vielä, mutta onnea kisauran avauksesta ja tsemppiä tuleviin kisoihin!

Kolmosissa viime viikonloppuna tehtiin myös nollia, Vimma (RR FBI Most Wanted) teki voittonollan maksi3-luokassa isoissa kisoissa ohjaajansa Lotan kanssa, ja myös Yuffie (RR Happily Ever After) teki kisatauon jälkeen vuoden ensimmäisen nollan pikkumaksi-luokassa. 

Terveystuloksissa on kasvatteja geenitestattu nyt urakalla MyDogDNA:n kautta:

Valo (RR Light In The Dark) on vapaa kaikesta testatusta paitsi DCM kantaja (Dilated Cardiomyopathy). Monimuotoisuus 43% (yli rodun keskiarvon) ja punaisen värin kantajuus.
Ruu (RR Banana Split) on vapaa kaikesta testatusta paitsi CEA ja prcd-PRA kantaja. Monimuotoisuus 42% (rodun keskiarvo on noin 37%).
Korpi (RR Lemon Sorbet) on vapaa kaikesta testatusta paitsi CEA kantaja. Monimuotoisuus 42% (rodun keskiarvo on noin 37%).

Odotellaan yhä tuloksia suurimmalle osalle lopuista Pimeys-ja Jäätelö-pennuista :)

10.1.2023

Agilitykisatuloksia viime viikonlopulta:

Loitsu teki kolme nollatulosta L3-luokassa, saaden 2. sijoilla ensimmäisen agilitySERTin ja ensimmäisen hyppySERTin! Hurjasti onnea Loitsu ja Maiju!!

15.12.2022

Viimeisen parin viikon kisatuloksista olisi ainakin muistissa seuraavia:

Cinna (RR Tidal Wave) teki kaksi rallytokon AVOHYV tulosta ja sai titteli RTK2, paljon onnea Laura ja Cinna!

Katla (RR Volcanic Winter) teki ensimmäisen hyppySERT:in agilitykisoissa, paljon onnea Anne ja Katla!

17.11.2022

Maanantaina käytiin porukalla Vetsonissa Espoossa terveystutkimuksissa:

Noidalla, Loitsulla ja Kaaoksella tarkistettiin silmät ja kaikki saivat puhtaat paperit. Jalostussuunnitelmat tyttöjen osalta ovat taas astetta pidemmällä!

Royalty-pentueen pojat kävivät läpivalaistuksessa kaikki myös, ja tulokset tulivat ennätysajassa:

Paljon kiitoksia omistajille aktiivisuudesta ja näillä tuloksilla voi hyvin jatkaa harrastamista ja aktiivista elämää!

7.11.2022

Jäätelö-pentue on nyt muuttanut kokonaisuudessaan maailmalle, paljon tsemppiä uusille kodeille pentujen kanssa! Pennuilla on jo oma sivu, minne olen päivitellyt uudet nimet, kodit ja paljon kuvia :)

Oodi (RR Make It Double) ahkeroi viime viikonloppuna kahden lajin kisoissa, ensin he kävivät Pipsan kanssa korkkaamassa rallytokon avoimen luokan tuloksella 93/100 pistettä ja AVOHYV-tulos! Sunnuntaina parivaljakko korkkasi tokouran tuloksella 191/200 pistettä ja ALO1-tulos! Huikea kisaviikonloppu, paljon onnea hienoista tuloksista!

13.10.2022

Noki (RR Dark Matter) kävi luonnetestissä hienoin tuloksin +188 pistettä ja laukausvarma. Tuomarit kehuivat sen toimintakykyä, taisteluhalua sekä puolustusvalmiutta. Onnea Annika ja kiitos, kun käytit Nokin testissä!

Yuffie (RR Happily Ever After) sai agilityssa ensimmäisen agility SERTinsä voittonollalla 3-luokasta, paljon onnea Sini ja Yuffie! 

Loitsu ja Maiju tekivät myös 3-luokassa ensimmisen nollatuloksen! 

29.8.2022

Lähiviikkoina on kasvatit taas tehneet upeita tuloksia upeiden tulosten perään!

Vimma (RR FBI Most Wanted) sai paimennuksesta kolmannen ERI:n 3-luokasta ja siitä tuli FI PVA eli Suomen Paimennusvalio! Hurjasti onnea Lotta ja Vimma upeasta saavutuksesta!

Samoissa paimennuskisoissa tuli seuraavat tulokset:
Loitsulle PAIM2-titteli EH-tuloksella 87/100p ja 1. sija
Voimalle (RR Royal Gala) hyväksytty esikoe 95/100p + 1-luokan korkkaus ERI:llä 93/100p, titteli PAIM1 -> siirto 2-luokkaan
Rujolle (RR Royal Legacy) esikokeen korkkaus, mutta hieman liian vauhdikkaasti ja tuloksena keskeytys

Sitten vähän harvinaisempaa tulosta, nimittäin näyttelyistä Heinolasta 21.8, tuomari Igor Selimovic:
Loitsulle avoimista nartuista ERI 
Katlalle (RR Volcanic Winter) avoimista nartuista ERI ja Katlasta tuli samalla FI AVA eli Suomen Agilityvalio! 

Rallytokon SM-kisat kisattiin 20.-21.8 
Oodi (RR Make It Double) oli ainoa kasvattini edustamassa, kolmatta kertaa ALO-luokassa saaden upean 100/100 pistettä, tittelin RTK1 ja SM-HOPEAA ALO-luokasta! Hurjasti onnea Pipsa ja Oodi!

Paimennuksen rotumestaruuskisat 28.8 Kerimäellä:
Noidan kanssa lähdettiin kisaamaan 3-luokkaan, voittaen rotumestaruuden 2022 pisteillä 94/100p ja ERI-tuloksella.

Agilityn SM-kisat Rovaniemellä 27.-28.8:
Paikalla oli neljä Red'n Ready-koiraa, kaksi kisasi yksilökisoissa ja joukkuekisassa, ja kaksi kisasi vain joukkuekisassa:

Katla (RR Volcanic Winter) sijoittuis yksilökarsintaradalla sijalle 9 ja menolippu finaaliin, josta sija 12 ja yhteistulos heille oli SM 2022 sL 9. sija. Joukkuekisassa pari teki myös 0-tuloksen, mutta joukkueelle ei tulosta.
Vimma (RR FBI Most Wanted), yksilökarintaradalta sija 41., jolla juuri jäi ulos finaalista, joukkuekisassa sijalle 6/26 Vimman tehdessä 5vp.
Leia (RR Diamond Thief) kisasi vain pikkumaksi-joukkueessa sunnuntaina tehden hylkäyksen. Joukkue ei mennyt finaaliin, eli ei tulosta.
Riepu (RR Cosmic Latte) kisasi maksijoukkueessa, tehden hylkäyksen. Joukkue ei mennyt finaaliin, eli ei tulosta.

21.8.2022

Friggan pennut syntyivät viime viikonloppuna 13.8, ja ovat nyt jo 1 viikon ikäisiä! 

Frigga pyöräytti meidän ennätyspentueen; 5 narttua ja 4 urosta, yhteensä 9 pentua! Pennut ja emä voivat hyvin ja synnytys meni erinomaisesti.

28.07.2022

Meillä oli hienot pari kisapäivää kotona FCI TS-tyylin paimennuskisoissa omien ja kasvattien kanssa!

Vimmalle (RR FBI Most Wanted) sai 3-luokasta toisen ERI:n pistein 92/100, 2. sija ja 2/3 valionarvon tuloksesta

Pekolle (RR Criminal Mastermind) 1-luokasta 95/100 pistettä, ERI-laatuarvosana, 1. sija ja nousu 2-luokkaan

Noidalle (RR Chaos And Mayhem) 3-luokasta 2 x ERI pistein 96/100 ja 93/100 1. sijat molempina kisapäivinä ja tämä tarkoitti, että saatiin Noidan kanssa titteli Suomen Paimennusvalio eli FI PVA!

Tämän lisäksi viime viikonloppuna Noita sai myös agilityn 3-luokasta ensimmäisen agilitySERTIN 0-voitolla Agryn kisoista! 

Muissa tuloksissa on kertomatta ehkä viimeisimmät ASCA paimennuskisat Somerolla heinäkuun alussa. Oltiin omien koirien kanssa kisaamassa, ja paikalla oli sen lisäksi muutama kasvatti:

Noidalle open ja advance lampaat tittelit OTDs ja ATDs sekä started ankat STDd ja ensimmäinen Q open ankoille
Loitsulle open lampaat titteli OTDs ja ensimmäinen Q titteliin started ankat
Vimmalle advance lampaat ATDs titteli ja open ja advance ankat OTDd ja ATDd tittelit
Voimalle started lampaat STDs titteli

Muissa kuulumisissa Frigga muutti viime viikonloppuna meille valmistautumaan hyvissä ajoin pentujen tuloon. Laskettu aika on reilun 2 viikon päästä jo - jännittävää!

14.7.2022

Frigga (Peaknstuff Shadow Side Of The Moon) kävi tänään ultrassa, ja tiineys varmistui! Odotamme pentuja yhdistelmästä Pekko x Frigga elokuun puolivälissä, lisätietoja voi lukea Pennut-sivulta!

12.7.2022

Muutama viikonloppu sitten kisattiin Salossa agilityn Games SM-kisat, ja paikalla oli kasvattejani peräti neljä: Vimma, Noita, Loitsu ja Sheya! Viikonloppuna nähtiin hienoja ratoja gamblersin ja snookersin parissa, ja pari mitalliakin saatiin!

Kirkkain oli totta kai Vimman (RR FBI Most Wanted) ja Lotan, kun parivaljakko voitti gamblersissa pikkumaksien SM-KULTAA! He tiputtivat minut ja Noidan pronssilta sijalle 4, mutta annettakoon tämä anteeksi :D 

Noita ja minä puolestaan saimme I-hahin joukkueessa hopeaa snookersissa. Joukkuekisat kilpailtiin erikseen myös molemmissa "lajeissa" joten viikonloppuna kisattiin neljä rataa yksilöitä ja kaksi rataa joukkuekisoja. 

Kaiken kaikkiaan meillä oli mielettömän kiva viikonloppu ja kirsikkana kakun päällä oli mitallit. Ensi vuonna uudestaan, toivottavasti vielä isommalla RR-edustuksella!

7.7.2022

Leia (Red'n Ready Diamond Thief) sai tänään agilitykisoissa viimeisen hyppysertin, ja siitä tuli FI AVA-H!

Aivan mielettömästi onnea Annelle ja Leialle hienosta saavutuksesta. Leia on kolmas kriminaali-siskoista, josta tuli agilityvalio - aikamoista!

5.7.2022

Sijoituskoirani Saga (Arrowtails Stardust Divination) kävi luustokuvissa viime viikolla seuraavin tuloksin:

lonkat B/A
kyynärpäät 0/0
selkä LTV0 VA0
olat terve/terve

Paljon onnea Saara terveestä koirasta!

Saga 10kk
Saga 10kk

15.5.2022

Paimennuskisoissa viikonloppuna tehtiin seuraavia tuloksia:

Noita 3-luokka 85/100p EH
Vimma 3-luokka 90/100p eka ERI
Maaru 2-luokka 93/100p ERI -> nousu 3-luokkaan
Riepu 2-luokka HYL
Loitsu esikoe 91/100p ERI -> nousu 1-luokkaan + 1-luokan korkkaus HYL (ohjaaja unohti radan...)

Lisäksi aksassa ahkeroitiin ainakin seuraavia:

Yuffie (RR Happily Ever After) 3 x nollatulos 3-luokasta
Loitsu nollavoitto 2-luokasta, toka luva

9.5.2022

Viime viikonloppuna oli ohjelmassa ASCA agilitya pitkästä aikaa! Paikalla oli meidän kasvateista Noita, Loitsu, Yuffie, Vimma sekä Pekko. Vietimme super kivan kisapäivän ja koirat kerryttivät uusia titteleitä:

Noita sai 2 x hyväksytyn eli Q:n open gamblersista, ja tittelin GS-O. Lisäksi saatiin yksi Q open jumpersista
Loitsu sai hyväksytyn eli Q:n open gamblersista ja novice regularista ja tittelin GS-O
Pekko sai 2 x hyväksytyn eli Q:n novice gamblerista ja tittelin GS-N
Vimma sai tittelit open gamblersista eli GS-O
Yuffie sai tittelit 

12.4.2022

Viimeinen Rakettiryhmän pentu Hiisi (RR Surprise Attack) kävi luustokuvissa viime viikolla hyvin tuloksin:

Lonkat B/B
Kyynärpäät: 0/0
Selkä LVT0 VA0
Olat ocd: terve/terve

Onnea Annalle terveestä pojasta ja kiitos kuvaamisesta! 

20.3.2022

Sysi synnytti sunnuntaina aikaisin aamuyöstä 5 pentua, 4 urosta ja 1 nartun. Pennut ja emä voivat kaikki hyvin. 

Joku uroksista saattaa vielä etsiä koiraharrastuksista kokemusta omaavaa, aktiivista kotia. 

28.2.2022

Viime viikonloppuna tehtiin taas hienoja agilitytuloksia!

Katla (RR Volcanic Winter) voitti suuren sL3-luokan saaden kolmannen ja viimeisen agility-sertinsä ja on näin ollen näyttelytulosta vaille agilityvalio! Hurjan hieno saavutus 2,5-vuotiaalta koiralta, paljon onnea Anne & Katla ja sitten vain näyttelyiden selaamista...

Yuffie (RR Happily Ever After) teki kolmannen nollansa sL2-luokasta, ja nousi voitolla 3-luokkaan! Paljon onnea Sini & Yuffie ja paljon tsemppiä tuleviin kisoihin kolmosissa! Siistiä, miten monta RR-tiimiläistä meillä tulee nyt kevään mittaan kisaamaan pk-seudulla 3-luokassa!

25.2.2022

Riepun Ruotsista Suomeen muuttaneet kolme pentua ovat käyneet meillä ahkerasti paimentamassa, ja viime kerralla olettiin lapsista ja isästä yhteiskuva, sekä lapsista kuvat. Sagalle on oma sivu, mutta tässä vielä kuvat koko porukasta.

25.2.2022

Kaaos kävi luustokuvissa viime viikolla, ja kaikki näytti priimalta hieman löysiä lonkkia lukuunottamalta. Tulosrivi on:

lonkat C/C
kyynäräpäät 0/0
selkä LTV0 VA0 SP0
olat: terve/terve

Lisäksi viikonloppuna agilitykisatuloksissa:

Loitsu teki kolmannen nollan ykkösluokasta voittaen luokan ja saaden luvan siirtyä 2-luokkaan! Hurjasti onnea Maiju ja Loitsu <3 

Katla (RR Volcanic Winter) sai jo toisen agility-sertin kolmosista ja sai nyt jo SM-nollat täyteen! Hurjasti onnea Anne & Katla!

Yuffie (RR Happily Ever After) kisasi 2-luokassa saaden jo tokan nollan sieltä, yhtä vaille tämäkin parivaljakko jo kolmosiin!

Noita korkkasi 3-luokan kisat, tuloksilla ei juhlittu mutta ollaan oikein innoissamme uusista haasteita kolmosluokassa ja innolla täytetään kisakalenteria tälle vuodelle.

18.2.2022

Sysin kanssa käytiin eilen ultrassa, ja eipä ihme että Sysin ruokahalu on ollut niin valtaisi; iso lauma pennun alkuja laskettiin mahasta, ainakin 8! 

Nyt vielä pitäisi malttaa odottaa kuukausi synnytykseen! Käydään vielä ottamassa lähempänä h-hetkeä röntgenkuva, jotta saataisi vähän tarkempi määrä-arvio maha-asukkaista!

13.2.2022

Viikonloppu vierähti (jälleen) agilitykisojen merkeissä!

Noita nousi viimeisellä voittonollalla kakkosista kolmosiin, ja ekat kolmosen kisat käydään korkkaamassa jo ensi viikonloppuna!

Katla (RR Volcanic Winter) puolestaan teki kolmosissa jo toisen SERT-A tuloksen ja on enää yhtä vaille agilityvalio! Paljon onnea Anne & Katla!

6.2.2022

Kasvatit ja omat koirat ovat tehneet hienoja tuloksia agilityn saralla parit viime viikot!

Noita teki eilen kakkosissa tokan nollansa voittaen luokan, yhtä vaille kolmosissa! Lisäksi osallistuttiin WAO-karsintoihin, ei suurta menestystä mutta super hienoa menoa vaikeilla radoilla. Odotan kovasti kolmosen kiemuroita tämän raketin kanssa!

Loitsu teki myös Maijun kanssa eilen nollan ykkösissä voitolla myös, hyvä Maiju ja Loitsu!! Toka nolla ykkösistä, lähes kakkosluokkalaisia hekin!

Annen tytöt Katla (RR Volcanic Winter) ja Leia (RR Diamond Thief) ovat myös tykittäneet kolmosissa nollia, Katlalla on varmaan jos 5-6 nollaa, kohta jo SM-nollat plakkarissa ja Leiakin teki hypärinollan saaden sertin tänään. Nyt Leialla on kaksi hyppysertiä ja kaksi agilitysertiä, eiköhän pian liity valioklubiin... 

Katla ensimmäisen serti-ruusukkeensa kanssa
Katla ensimmäisen serti-ruusukkeensa kanssa
Leian toinen hyppyserti!
Leian toinen hyppyserti!

16.1.2022

Uuden vuoden kunniaksi Sysi aloitti juoksut 8.1 joten pian suuntaamme Saksaan astutusmatkalle!

Kisaaminen on ollut tauolla joulun ajan, mutta eilen kisoissa Katla (RR Volcanic Winter) avasi agilityn 3-luokan nollatilin tekemällä tuplanollan ja saavan ensimmäisen agilitysertin! Hurjasti onnea Anne & Katla!

12.12.2021

Taas on kisattu ahkerasti agilityssa tänä ja viime viikonloppuna!

Noita korkkasi 2-luokan tehden heti ensimmäisellä radalla voittonollan! Nyt jäädään joulutauolle treenaamaan.

Katla (RR Volcanic Winter) teki kakkosissa vikan nollatuloksen ja nousi 3-luokkaan! Hurjasti onnea Anne ja Katla ja paljon onnea uraan kuninkuusluokassa!

Sheya (RR Nuclear Meltdown) teki puolestaan toisen nollansa 1-luokasta, yhtä vaille kakkosluokkalainen. Paljon onnea Anne ja Sheya!

Yuffie (RR Happily Ever After) teki myös ekan nollansa 2-luokasta viikonloppuna sijoittuen toisiksi, paljon onnea Sini & Yuffie. 

21.11.2021

Kisatuloksia agilityn saralla!

Noita kisasi agilityn pikkumaksi1-luokassa launataina tehden kaikilla radoilla voitot! Tuloksinä kaksi nollaa ja yksi vitonen, ja jäin ollan Noita siirtyi 2-luokkaan. 

Rauha (RR Armed And Dangerous) kisasi ensimmäisen kerran mammalomansa jälkeen (kennel Ounou) tehden heti pari nollaa 2. ja 1. sijoituksilla. Rauha sai myös ensimmäisen agility-sertin 3-luokasta! Paljon onnea Laura & Rauha!

Myös Rauhan siskot Vimma ja Aina ovat tehneet kolmosissa tasaisen hienosti nollatuloksia pitkin syksyä, niitä ei ole tullut erikseen kirjattua mutta näyttäisi hyvin lähteneen ensi vuoden sm-tili kasvuun! Siskokset ovat aikamoisen päteviä aksakoiria!

19.11.2021

Jännittäviä pentu-uutisia! Seuraava yhdistelmä on vihdoin julkaistu pennut-sivulla!

Terveystuloksia on myös kertoa lisää:

Oodi (RR Make It Double) kävi maanantaina luustokuvissa ja tulokset tulivat tänään:

lonkat A/A
kyynärpäät 0/0
selkä LTV0 VA0
olkapäät ocd vapaat (terveet)

Aivan mahtava rivi siis, kertakaikkisen täydelliset tulokset. Paljon onnea Oodin omistajat Aija ja Pipsa!

Lisäksi Riemu (RR Speed Of Light) kävi ranteen nivelrikon vuosikontrollissa, ja samalla kuvasivat uudestaan olkapäät ocd vapaaksi sekä selän spondyloosin ja sen tulos oli SP0 eli ei spondyloosia.

5.11.2021

Kasvattien hienoista saavutuksista on unohtunut mainita, että lokakuussa Tinki (RR Pocahontas) suoritti ensimmäisenä kasvattinani pelastuspuolen kokeen! Tinki kävi kansainvälisen pelastusorganisaation Ipo-r raunioiden esikokeessa saaden sen hyväksytysti läpi ja tuloksen RH T V! 

Paljon onnea Päivi ja Tinki tästä uudesta aluevaltauksesta!

01.11.2021

Terveys-ja kisatulospäivitystä!

Kisasimme pari viikonloppua sitten paimennuskauden viimeiset kilpailut Somerolla aussieiden rotumestaruuskisoissa!

 • Noita taituroi hienon radan 2-luokassa saaden 93/100 pistettä ja ERI-tuloksen! Tämä oli samalla menolippu kolmosluokkaan. Tulimme tasapisteille rotumestaruudesta, joka ratkaistiin toisen koirakon voitoksi tietyn osa-alueen pisteiden perusteella.
 • Maaru kisasi myös 2-luokassa, saaden hyvin klassisen 89/100 pistettä eli jäätiin piste ERIstä ja luokkanoususta. Noh, ensi vuonna sitten uudemman kerran, ehkäpä jo kotikisoissa!
 • Kasvateista paikalla oli vain Retku (RR Big Bang) joka edusti hienosti tehden 1-luokassa 94/100 pistettä kera ERI:n joka oikeutti luokkanousuun! Paljon onnea Irina ja Retku hienosta kisakauden päätöksestä, ensi vuonna sitten kohti uusia haasteita kakkosluokassa! 

Lisäksi kasvatit tekivät seuraavia hienoja tuloksia:

 • Aina (RR Partner In Crime) kävi näyttelyssä AVO-luokassa hakemassa pakko-hoota vahvistaakseen agilityvalioarvonsa. Aina sai EH-laatuarvosanan arvostelulla: "Avoimeen luokkaan varsin nuorelta vaikuttava, kuitenkin jo 4 vuotias narttu. Hyvät mittasuhteet. Erinomainen sukupuolileima. Hyvin narttumainen pää. Kookkaat korvat. Hyvä eturinta. Vakaa ylälinja. Raajaluusto saisi mielellään olla voimakkaampi. Hyvä karvan laatu. Varma käytös. Tasapainoinen liikunta, jossa hyvä yhdensuuntaisuus. Askelpituus jää lyhyeksi. Paljon temperamenttia. Kuivassa ja kiinteässä kunnossa. Tyyppi erittäin hyvä."
  Näin ollen Aina on nyt virallisesti FI AVA eli Suomen Agilityvalio!
 • Lisäksi Aina korkkasi tokouransa viime viikonloppuna saaden ALO1-tuloksen, paljon onnea Nanna ja Aina!
 • Katla (RR Volcanic Winter) korkkasi agilityn 2-luokan viikonloppuna tehden heti kaksi puhdasta rataa! Hurjasti onnea ohjaaja Anne ja Katla hienosti avauksesta, kohta olettekin jo 3-luokassa!
 • Yuffie (RR Happily Ever After) kilpaili kolmannen kerran rallytokossa ja viimeisen kerran ALO-luokassa, koska he saivat upean 99/100 pistettä, 2. sija ja RTK1-tittelin! Paljon onnea Sini ja Yuffie!

Terveysuutisia on myös muutamat päivitettävänä:

 • Riimi (RR Prepare For Trouble) kävi virallisissa kuvissa heti täytettyään vuoden. Valitettavasti toinen lonkka oli huono, niin kuin tiesimmekin jo välikuvista puolivuotiaana. Virallinen arvio siis ei ollut yllätys, muuten rivi olikin täydellinen. Huonossa lonkassa oli jo hieman nivelrikkoa, mutta olemme toiveikkaita että Riimi elää hyvän, pitkän ja kivuttoman elämän yhdestä lonkasta huolimatta!

  lonkat D/B, kyynärpäät 0/0
  polvet 0/0, selkä LTV0 VA0, olkapäät terveet

 • Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) kävi silmäpeilauksessa valmistautuessamme tulevaan pentuprojektiin. Silmät olivat terveet, joten nyt vain odotellaan juoksujen alkamista ensi vuoden alussa! Uroskin on alustavasti vihdoin valittu, siitä lisää tietoa kunhan kerkeän vielä katsomaan sitä livenä tässä loppuvuoden aikana.

17.10.2021

Kasvatit ovat taas kisanneet ahkerasi agilityssa viikonloppuna hienoin tuloksin!

Katla (RR Volcanic Winter) teki kolmannen nollansa pikkumaksi1-luokassa voitolla ja näin ollen nousivat 2-luokkaan. Paljon onnea Anne ja Katla!

Seuraavana päivänä ykkösissä tuloksista vastasi Yuffie (RR Happily Even After) joka teki myös kaksi nollaa ja näin ollen parivaljakko nousivat myös 2-luokkaan! Paljon onnea Sini ja Yuffie!

21.09.2021

Pukkilassa kisattiin viime viikonloppuna taas perinteisessä paimennuksessa hienoin tuloksin:

Vimma (RR FBI Most Wanted) kisasi 2-luokassa upealla 91/100 pisteellä ja ERInomaisella tuloksella! Vimma sai näin ollen siirtymäluvan 3-luokkaan. Hurjasti onnea Lotta ja Vimma!
Retku (RR Big Bang) korkkasi 1-luokan hienolla ja rauhallisella radalla saaden 81/100 pistettä, EH-tuloksen! Hurjasti onnea Irina ja Retku!
Kisasin itse Maarun ja Noidan kanssa 2-luokassa, molempien kanssa pikkuvirheitä ja tulokset 88/100p ja 87/100p eli nipa nappa jäätiin ERIstä ja saatiin EH:t. 
Rio (RR Tale As Old As Time) korkkasi esikokeen mutta saaden hieman liian innokkaan lähdön takia keskeytyksen. Ei muuta kuin katso kohti seuraavia kisoja!

Lisäksi muutama muu tulos kasvateilla muista lajeista:

Cinna (RR Tidal Wave) korkkasi rallytoko-uransa aikamoisella 100/100 pisteen tuloksella ja voitolla. Onnea Laura ja Cinna!

Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) on kisannut myös ahkerasti rallytokossa alkusyksyn ja sai heti kolmella startilla kasaan RTK1-tittelin ja siirron AVO-luokkaan! Isot onnittelut Tiia ja Sysi!

Loitsu (RR Eye Of The Storm) ja Maiju tekivät ensimmäisen nollansa agilityn 1-luokassa ja 2. sija. Hurjasti onnea!

Aina (RR Partner In Crime) ja Vimma (RR FBI Most Wanted) tekivät myös samoissa kisoissa molemmat voittonollat 3-luokassa! Onnea siskoksille ja karttureille!

Samoissa kisoissa ratkottiin aussieyhdistyksen rotumestaruus-kisat, jossa Sysi sai 2. sijan ja Retku 3. sijan ykkösluokassa! Loitsuhan olisi voittanut, jos Maiju olisi ollut yhdstyksen jäsen...

Sysi ja Tiia
Sysi ja Tiia
Cinnan palkintokuva
Cinnan palkintokuva

08.09.2021

Yuffie (RR Happily Ever After) kisasi viime viikonloppuna agilityssa 1-luokassa tehden kaksi nollavoittoa ohjaajansa Sinin kanssa - paljon onnea!

Katla (RR Volcanic Winter) kisasi myös viime viikonloppuna saaden niin ikään kaksi nollaa, yhden voitolla ja toisen hopealla, molemmat hyppyradoilta. Paljon onnea Anne ja Katla!

Huisa (RR Doomsday Countdown) teki puolestaan rallytokossa avo-luokan läpi ennätysajassa saaden tittelin RTK2! Paljon onnea Jenni ja Huisa!

23.08.2021

Red'n Ready-laumaan saapui lisävahvistusta Ruotsista kennel Arrowtailsista! Riepun pentuja muutti Suomeen yhteensä kolme, joista yksi tuli minulle sijoituskoiraksi, Arrowtails Stardust Divination eli Saga. Saga muutti Saaran lauman jatkoksi Valkeakoskeen. Ihanaa, että näitä hienoja pentuja saatiin tänne useampi, todella ihanaa päästä seuraamaan niiden kasvua ja kehitystä lähempää.

Sagan oma sivu

Saga 8vk
Saga 8vk

15.08.2021

Nitti (RR Prison Break) kävi luonnetestissä toisena kriminaali-pennuista. Nitin testi oli hyväksytty +175 pistettä, laukausvarma. Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Toimintakyky +2 hyvä
Terävyys +3, kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2a kohtuullinen
Hermorakenne +1a hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
YHT. 175p

Huisa (RR Doomsday Countdown) puolestaan on kisannut ahkerasti rallytokoa heinä-elokuussa, heinäkuussa aloitettu kisaura jatkui kahdella täyden sadan pisteet ALO-tuloksella ja RTK1-tittelillä, ja elokuussa parivaljakko teki jo kaksi AVOHYV 100/100 pisteen suoritusta! Onnea Huisa ja Jenni!

31.07.2021

Aina (RR Partner In Crime) kilpaili viime viikonloppuna agilityssa ja sai kolmannen agility-sertinsä. Näin ollen Aina sai kasaan FI AVA-tittelin tulokset, ja on vain näyttelytulosta vaille Agilityvalio! 

Hurjasti onnea Markus ja Aina upeasta kisakesästä, parivaljakko vasta nousi alkukesästä kolmosiin ja ovat vain tykittäneet upeita tuloksia siitä asti - tästä parivaljakosta kuullaan vielä!

21.07.2021

Pentupäivityksissä seuraavaa:

Vimman pennuista kaksi muutti uusiin koteihinsa heinäkuun alussa.

Kokomusta Musti muutti Irinan luokse sijoitukseen Ruotsinpyhtäälle, ja sai nimekseen Rujo. Rujolla ei kaverit lopu, sillä Irinalla on valmiiksi Avaruus-pentueesta Retku, sekä kaksi hoffia ja sheltti. Rujon virallinen nimi on RR Royal Legacy.

Pitkähäntäinen poika valkoisella viirulla naamassa muutti Hyvinkäälle Sannan ja Vimman veljen Nitin luokse. Nimeksi hän sai Napoleon ja viralliseksi nimeksi RR Royal Emperor.

Merle-poika jäi asumaan äitinsä kanssa ja tunnetaan jatkossa nimellä Voima, eli RR Royal Gala.

Tämän lisäksi Töpö asuu vielä jonkin aikaa heidän seurana, sillä se muuttaa Ruotsiin elokuussa kun sillä on rokotukset valmiina. Töpöstä tulee joka tapauksesssa Lex, eli RR Royal In Exile.

Lisäksi Riepun (RR Cosmic Latte) pentue Ruotsissa kennel Arrow Tailsiin syntyi 24.6.2021. Pentueeseen syntyi yhteensä 9 pentua, 5 narttua ja 4 urosta! Pennut ovat lähteneet kasvamaan kaikki hienosti!

13.07.2021

Kasvatit ovat kisanneet kesällä ahkerasti hienoja tuloksia mm. agilityssa ja rally-tokossa!

Loitsu korkkasi kisauransa Maijun kanssa maksi1-luokassa ollen selkeä maksi. Kaksikolla on jo kahdet kisat takana ja meno on näyttänyt oikein hyvältä (ei sillä että olisin yhtään puolueellinen...)

Noita korkkasi myös juhannuksena kisauransa maksi1-luokassa (2 tuomaria mittasi Noidan pikkumaksiksi ja yksi maksiksi) ja teki nollan sijalla 1. agilityradalta!

Aina (RR Partner In Crime) on aloittanut kisauransa kolmosissa upeasti saaden jo kolme nollaa ja kaksi SERTiä voittonollilla pikkumaksi-luokasta. Hurjasti onnea Markus ja Aina!!

Riepu (RR Cosmic Latte) teki toisen nollan ja LUVA:n maksi2-luokasta sijalla 2. ja on enää yhden nollan päässä kolmosluokasta! paljon onnea Melissa ja Riepu!

Retku (RR Big Bang) teki ensimmäisen nollansa maksi1-luokasta, paljon onnea Irina ja Retku!

Agility-kisauransa ovat myös korkanneet Katastrofi-pennuista Sheya ja Katla sekä sijoitusnarttuni Sysi, paljon onnea kisauran aloittamisesta ja tsemppiä tulevia kisoja varten!

Huisa (RR Doomsday Countdown) on puolestaan korkannut rallytoko-uransa ALOHYV tuloksella 97/100 pistettä! Paljon onnea Jenni ja Huisa!

05.07.2021

Kasvattini edustivat viikonloppuna upeasti FCI perinteisen tyylin paimennuskisoissa Pukkilassa!

Noita (RR Chaos And Mayhem) suoritti 1-luokan 93/100 pisteellä, arvosanalla ERI ja siirto 2-luokkaan minun kanssa.

Riepu (RR Cosmic Latte) suoritti 1-luokan 94/100 pisteellä, arvosanalla ERI ja siirto 2-luokkaan. Onnea Melissa ja Riepu!

Yuffie (RR Happily Ever After) suoritti hyväksytysti esikokeen tuloksella 74/100 pistettä, H, titteli PAIM-E ja siirto 1-luokkaan. He korkkasivat seuraavana päivänä 1-luokan, mutta valitettavasti rata keskeytyi ihan viime metreillä. Onnea Sini ja Yuffie!

Sheya (RR Nuclear Meltdown) suoritti hyväksytysti esikokeen tuloksella 87/100 pistettä, arvosanalla EH, titteli PAIM-E ja siirto 1-luokkaan. Seuraavana päivänä he korkkasivat 1-luokan hyväksytyllä tuloksella 75/100. Onnea Anne ja Sheya!

Retku (RR Big Bang) suoritti hyväksytysti esikokeen tuloksella 92/100 pistettä, arvosanalla ERI, titteli PAIM-E ja siirto 1-luokkaan. Onnea Irina ja Retku!

Sijoitusnarttuni Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) korkkasi kanssani myös esikokeen hienolla tuloksella 93/100 pistettä, arvosana ERI, titteli PAIM-E ja siirto 1-luokkaan!

Paljon onnea hienoista tuloksista ja kiitos kun pidätte paimennuslippua korkealla kasvattieni kanssa!

07.06.2021

Koronan helpottaessa ovat kasvatit palanneet myös kisakentille! Tässä kevään tuloksia kootusti:

Aina (RR Partner In Crime) teki viime viikonloppuna kaksi voittonollaa 2-luokassa ja nousi 3-luokkaan, hurjasti onnea Aina & Markus! Nyt kaikki Wiccan tyttäret kriminaali-pentueesta ovat agilityn ylimmässä luokassa!

Nitti (RR Prison Break) starttasi ensimmäisissä agilitykisoissaan maksi1-luokassa tehden heti hienon 5-tuloksen! Onnea Nitti ja ohjaaja Sanna!

Eino (RR Total Destruction) korkkasi tokouransa ALO-luokassa 1-tuloksella vaikka hyppy menikin nollille, mutta muu rivi oli sitten sitäkin parempi, Onnea Eino ja Milka!

Yuffie (RR Happily Ever After) starttasi myös agikisauransa tänä keväänä aika lailla heti kun kisaikä tuli täyteen ja viime viikonloppuna tuli jo eka nolla sijalla 3. isoissa kisoissa! Paljon onnea Yuffie ja Sini!

18.05.2021

Vimman pennut syntyivät lauantaina 15.5.2021!

Meillä on neljä poikaa, yksi blue merle ja kolme mustaa tricoloria. Kaikille pitkät hännät paitsi yhdellä mustista pojista puolikas häntä. 

Vimma kävi röntgenissä laskemassa tiistaina pennut ja neljä selvää kalloa siellä näkyi. Perjantaina lämmöt kävivät alhaalla ja lauantaiaamulla menimme kätilöimään Lotan luokse Maijun kanssa. Vimmalla oli jo selviä supistuksia ja pari tuntia myöhemmin syntyi ensimmäinen pentu. Toinen pentu syntyi varsin pian ensimmäisen jälkeen. Pennut olivat todella suuria (kaikki olivat isompia kuin yksikään aikaisempi pentumme syntymässään) ja selvästi niiden ulos saaminen oli raskasta hommaa.

Kahden ekan jälkeen odottelimme jonkin aikaa kolmatta, joka syntyi iltapäivällä. Sitten Vimma rauhoittui hoitamaan pentujaan. Koska tiesimme että yksi on vielä jäljellä, odottelimme ensimmäiset tunnit rauhassa. Tauot synnytyksessä ovat normaaleja. Kolmen tunnin kuluttua aloin kuitenkin hieman hermostua, joten soitettiin lähimpään lääkäriin (Mevet) ja kyseltiin kauan kannattaa odotella ennen kuin tulee käymään. Neuvoivat odottelemaan vielä tunnin ja kun on mennyt yli neljä voisi olla paikallaan käydä tarkistamassa tilanne. Niinpä seitsemän aikaan lastattiin Vimma ja lapset autoon ja ajettiin 15 minuuttia lääkäriasemalle. Ultrassa näkyi vielä, että yksi pentu siellä on mutta pennulla oli normaalit sykkeet eli ei hätää. Vimmalta otettiin verinäyte ja todettiin että kalsiumarvot olivat alarajoissa. Pistos kalkkia suoneen ja voilá supistukset käynnistyivät ja pentu oli ulkona ennen kuin edes kerettiin antaa oksitosiinia. 

Pennut syntymäjärjestyksessä:
1. poika musta pitkähäntäinen klo 12.40, paino 438g
2. poika merle pitkällä hännällä klo 13.04, paino 445g
3. poika musta lyhyellä hännällä klo 14.36, paino 423g
4. poika musta (mustin) pitkällä hännällä klo 19.55, paino 432g

Pennut ovat nyt 2-viikkoisia ja oikein elinvoimaisia ja isoja! Vimma on ollut hyvä emo ja kaikki on mennyt oikein hyvin.

Pennut syntymäjärjestyksessä vasemmalta oikealle

29.04.2021

Meillä oli viime viikonloppuna taas kasvattien kanssa agilityn treenipäivä Espoossa AST:n kentällä Senni Huotarin valmennuksessa. Paikalla oli yhteensä 15 kasvattiani/sijoituskoiraa/laajennettua perhettä ja saatiin taas ihailla hienoja ja vauhdikkaita koiria koko päivä! Vaikka keli olikin hieman kostea ja kolea, oli päivä silti mukava hyvässä seurassa ja valmennuksessa.

Maiju otti kuvia treeneistä, postauksen alla muutama esimerkki. Treenaamme tulevan touko-ja kesäkuun joka viikko sunnuntai-iltaisin vakiovuorolla AST:n kentällä, vuoroviikoin sileitä lajeja ja vuoroviikoin aksaa. Ihanaa kun porukka on niin sitoutunutta ja innostunutta käymään yhteistreneissä!

Kuvissa vasemmalta ylhäältä: Noita, Yuffie, Ninni, Viivi, Pekko, Katla, Nitti ja Cinna

Lisäksi pentu-uutisia Ruotsista!

Kasvatilleni Riepulle on toivon mukaan tulossa kesäksi pentue Ruotsiin kennel Arrowtail'siin. Pennut pistettiin viime viikonloppuna aluilleen ja pari pitivät toisistaan erittäin paljon. Tämä oli Riepun ensimmäinen astuminen, ja kaikki meni helposti, luonnollisesti ja nopeasti. Toivotaan, että helppo astutus johtaisi postiivisiin pentu-uutisiin. Tästä tulee toivon mukaan yksi myös meille takaisin Suomeen.

Yhdistelmästä lisää täältä

09.04.2021

Mahtavia pentu-uutisia!

Vimma kävi tänään ultrassa ja pentuja on tulossa! Odottelemme Vimma x Royal-pentuja syntyväksi toukokuun puolivälissä, laskettu aika on 17.5. Tätä ennen olisi edessä vielä röntgenaika. Jänniä aikoja taas tiedossa siis!

Lisäksi Vimman sisko Rauha (RR Armed And Dangerous) synnytti eilen Ounou-kennelissä komean pentukatraan; 9 pentua joista 5 urosta ja 4 narttua. Hurjasti onnea kasvattaja-Sannille ja haltija-Lauralle ihanasta pesueesta <3 

Muutama uros etsii vielä sitä oikeaa kotia!

27.03.2021

Vietimme lauantain kasvattipäivän merkein AgilityAkatemialla Senni Huotarin agilityvalmennuksessa! Kasvatteja ja laajennettua RR-porukkaa oli paikalla 16 koirakkoa ja pääsimme seuraamaan upeita suorituksia ja hienoa kehitystä. Nämä yhteiset treenipäivät ovat todella mahtavia tapahtumia, on ihana nähdä miten koirakot ovat kehittyneet ja seuraamaan pentueittain millaisia samanlaisia ja erilaisia piirteitä koirissa on!

Paikalla treenaamassa olivat Piki, Viivi, Aina, Nitti, Riepu, Katla, Sheya, Noita, Loitsu, Ninni, Yuffie, Rio, Sysi ja Frigga. Kiitos kaikille jotka tulitte ja nähdään ensi kuussa toivon mukaan samoissa merkeissä uudestaan!

Meillä on yhteistreenejä/valmennuksia tms. sovittu pitkin kevättä ja kesää, jos kiinnostaa tulla seuraamaan kasvattejani:

la 10 paimennuspäivä Pukkila
la 24.4 Senni Huotarin agility-koulutus Agility Sport Team, Espoo
ma 14.6 Jenna Caloanderin agility-koulutus Agility Sport Team, Espoo
to 9.-su 12.7 paimennusklinikka ? Pukkila/Seutula
la 14.-su 15.8 Red'n Ready-leiri Loviisassa

Kuvat: Lotta Franck
Kuvissa vasemmalta ylhäältä: Aina, Loitsu, Piki, Nitti, Aina, Riepu, Loitsu, Sysi

19.03.2021

Vimma on siemennetty onnistuneesti Royalin pakastespermalla Reprovetissä keskiviikkona 17.3 ja torstaina 18.3! Kaikki meni oikein mallikkaasti ja Vimma oli todella helppo siemennettävä - kuulemma lupaa aina parempaa tulosta jos siemennys sujuu helposti. Sormet, varpaat ja kaikki ristiin että ultra 9.4 näyttäisi pentumahan täynnä elämää!

Olen ollut ihan surkea vastaamaan pentutieduisteluihin, töissä on ollut ihan kamalan hektistä ja on niin vaikea sanoa kenellekään oikein mitään kun ei vielä tiedä onko pentuja tulossa vai ei. Siemennyksessä tiinehtymistodennäköisyys on kuitenkin luomuastutusta heikompi... Mutta koitan tänä viikonloppuna saada kaikille viestin laittaneille vastattua!

09.03.2021

Vimmalla alkoi lauantaina 6.3 juoksut - jännittävää! Tällä viikolla aloitetaan progessa käynti ja ehkä ensi viikolla sitten siemennetään. Jos kaikki menee hyvin, pentuja voisi olla tiedossa toukokuun puolivälissä!

01.03.2021

Kriminaali-pentue täytti tänään jo 4 vuotta - paljon onnea koko pentueelle!

Kriminaaleista osasta on tullut tai on tulossa itsekin vanhempia:

Koko pentue on ollut hyvin terve tähän mennessä, kenelläkään ei ole todettu sairauksia ja kaikki ovat luustoltaan terveitä. Osa on myös silmäpeilattu aikuisena terveeksi.

Harrastusrintamalla pentue on tehnyt myös monipuolisesti tuloksia:

 • 5/6 on kisannut virallisissa agilitykisoissa, 3 kisaa 3-luokassa ja 2 kakkosluokassa
 • yksi on FI AVA ja FI AVA-H
 • 3/6 on kisannut tokossa, 2/6 rallytokossa
 • 4/6 on hakenut "pakko-hoon" näyttelystä, kahdella on EH, kahdella H
 • 3/6 on suorittanut FCI paimennuksessa hyväksytysti esikokeen, yksi kisaa 2-luokassa

Suuresti onnea Vimma, Leia, Rauha, Aina, Nitti ja Pekko ja kiitos omistajille loistavien kodeista!

01.02.2021

Sijoitusnarttu Frigga (Peak'nStuff Shadow Side Of The Moon) täytti joulukuussa 2020 vuoden, ja kävi viime kuussa virallisissa terveystutkimuksissa hienoin tuloksin:

Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
Selkä LTV0 VA0
Olat: OCD-vapaa

Paljon onnea Friggalle ja haltijalle Nannalle terveestä koirasta!

09.01.2020

Loppuvuonna käytiin vielä muutamassa terveystutkimuksessa:

Rio (RR Tale As Old As Time) sai Incocilta olkapäiden OC-tutkimuksessa tulokset terve/tulkinnanvarainen. Tämä tarkoitti siis sitä, että toisesta olkapäästä ei voinut sanoa että on terve, muttei myöskään sairas. Tämän vuoksi Rio päätettiin käyttää ct-kuvissa Aistissa, jossa voidaan varmuudella sanoa onko muutoksia olkapäässä ollut. Tällä viikolla tuli vihdoin odotettu lausunto, että kaikki nivelpinnat (kuvattiin molemmat olat ja kyynärpäät) olivat täysin terveitä eikä mitään muutoksia olkapäässä ole! Näin ollen voidaan todeta sen olevan 100% terve poika!

Lisäksi uusi tuontikoirani Kaaos (Keep Similing's Niked By Red'n Ready) kävi Urheilukoiraklinikalla ottamassa epäviralliset välikuvat luustosta 10kk vanhana. Kaikki näytti terveeltä eikä mitään huomautettavaa löydetty. Kuvattiin lonkat, kyynärpäät, olat, ranteet (löysyyden ja ulospäin kierteen vuoksi) ja selkä. Otetaan viralliset kuvat sitten vähän myöhemmin, Kaaos on niin suuri ja kesken yhä etten halua heti vuotiaana kuvata sitä niinkuin yleensä kuvaan koirani. Mutta näillä tiedoilla ei olisi syytä odottaa mitään hälyttäviä tuloksia virallisissakaan kuvissa.

Vuosi 2020 yhteenvetona:

Vuosi on jälleen vaihtunut, ja ajattelin koota tähän vähän yhteenvetoa vuodesta kasvatus-näkökulmasta. Vaikka vuotta onkin varjostanut korona-rajoitteet, ovat kasvattini ja koirani tehneet siitä huolimatta hienoja tuloksia ja käyneet erittäin ahkerasti terveystutkimuksissa! Kiitos kaikille aktiivisuudestanne.

Tästä huomaa, että vuosi 2020 oli selvästi paimennusvuosi! Ensi vuonna koitetaan ryhdistäytyä etenkin luonnetestauksen osalta, ja toivotaan että päästään kisaamaan ja treenaamaan vapaammin.

Terveystulokset

 • Loitsu (RR Eye Of The Storm) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Noita (RR Chaos And Mayhem) lonkat A/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Eino (RR Total Destruction) lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Sheya (RR Nuclear Meltdown) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa 
 • Huisa (RR Doomsday Countdown) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Cinna (RR Tidal Wave) lonkat A/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Katla (RR Volcanic Winter) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV1 VA0, OCD-vapaa
 • Tira (RR Neverending Story) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Ninni (RR Wish Upon A Star) lonkat A/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0
 • Vaihe (RR Once Upon A Time) lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA1, OCD-vapaa
 • Rio (RR Tale As Old As Time) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Yuffie (RR Happily Ever After) lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, OCD-vapaa
 • Pekko (RR Criminal Mastermind) silmät peilattu terveeksi
 • Vimma (RR FBI Most Wanted) silmät peilattu terveeksi
 • Riepu (RR Cosmic Latte) silmät peilattu terveeksi
 • Rauha (RR Armed And Dangerous) silmät peilattu; PPM iris-iris todettu (merkityksetön muutos) sekä sydän ultrattu terveeksi
 • Maaru (Origine II My Kind Of Trouble) silmät peilattu terveeksi

Paimennustulokset

 • Vimma (RR FBI Most Wanted) PAIM1 ERI & PAIM2 EH
 • Kipp (RR Solar Storm) PAIM-T ERI, PAIM-E ERI, PAIM1 ERI & PAIM2 T
 • Noita (RR Chaos And Mayhem) PAIM-T H & PAIM-E EH
 • Riepu (RR Cosmic Latte) PAIM-E H
 • Pekko (RR Criminal Mastermind) PAIM-E EH
 • Loitsu (RR Eye Of The Storm) PAIM-T ERI
 • Eino (RR Total Destruction) PAIM-T ERI
 • Cinna (RR Tidal Wave) PAIM-T H
 • Tira (RR Neverending Story) PAIM-T ERI
 • Vaihe (RR Once Upon A Time) PAIM-T ERI
 • Rio (RR Tale As Old As Time) PAIM-T ERI
 • Yuffie (RR Happily Ever After) PAIM-T ERI
 • Wicca (BZ's Grand Jury) PAIM2 EH
 • Maaru (Origine II My Kind Of Trouble) PAIM1 ERI

Agility

 • Vimma (RR FBI Most Wanted) FI AVA & FI AVA-H, 6 nollaa 3-luokasta
 • Piki (RR The Beast) 3-luokassa 1 nolla
 • Rauha (RR Armed And Dangerous) nousu 1-luokasta -> 2-luokkaan -> 3-luokkaan jossa 1 nolla
 • Pekko (RR Criminal Mastermind) 1 voittonolla 2-luokassa
 • Riepu (RR Cosmic Latte) kisauran korkkaus -> nousu 2-luokkaan 3:lla voitolla josta 1 voittonolla
 • Aina (RR Partner In Crime) 1 voittonolla 2-luokassa
 • Riemu (RR Speed Of Light) korkkasi kisauran 1-luokassa
 • Retku (RR Big Bang) korkkasi kisauran 1-luokassa

Rallytoko

 • Yuffie (RR Happily Ever After) korkkasi kisauransa 2 x ALOHYV 97 & 100 pistettä
 • Riemu (RR Speed Of Light) korkkasi kisauran 3 x ALOHYV  =  RTK1
 • Huisa (RR Doomsday Countdown) korkkasi kisauransa tuloksella ALOHYV
 • Wicca (BZ's Grand Jury) 2 x ALOHYV = RTK1 & 1 x AVOHYV

Toko

 • Huisa (RR Doomsday Countdown) korkkasi kisauransa ALO2-tuloksella

Näyttelyt

 • Pekko (RR Criminal Mastermind) AVO-EH
 • Leia (RR Diamond Theif) AVO-EH
 • Eino (RR Total Destruction) JUN-EH
 • Riemu (RR Speed Of Light) NUO-H
 • Retku (RR Big Bang) NUO-H
 • Riepu (RR Cosmic Latte) NUO-H
 • Wicca (BZ's Grand Jury) AVO-ERI
 • Maaru (Origine II My Kind Of Trouble) AVO-H

Luonnetesti/MH-kuvaus

 • Pekko (RR Criminal Mastermind) +223 pistettä, laukausvarma

Pentueet & tuonnit

 • 1 pentue yht. 3 pentua (Maaru x Pekko: rakettiryhmä-pentue)
 • 2 tuontikoiraa (Frigga ja Kaaos)

07.12.2020

Rakettiryhmä muutti lauantaina omiin koteihinsa!
Vähän surku meinasi tulla kun lähtivät, kolmen pennun pentue oli selvästi liian helppo kun ei ollut normaali riemun määrä kun lähtivät... Nyt sitten pitäisi odoiteilla liki vuosi seuraavaan pentueeseen.

Paljon onnea uusille kodeille ja Riimille, Oodille ja Hiisille suuriin seikkailuihin!

1.12.2020

Riepu (RR Cosmic Latte) kävi silmäpeilissä eilen ja terveet silmät oli pojalla.

Lisäksi Rakettiryhmä-pentue kävi pentutarkastuksessa sekä silmäpeilissä samalla reissulla, kaikilla pennuilla oli terveet silmät ja olivat muutenkin terveitä. Pojalla vielä toinen kives antaa odotella itseään, mutta toivon mukaan se sieltä laskeutuu vielä.

Lauantaina pennut jo lähtevät maailmalle!

16.11.2020

Satu-pentue täytti 4.11. vuoden, ja kaikki kerkesivät käydä jo läpivalaisussa! Hienolta näytti kaikin puolin, ainoa "huomautettava" tulos oli Vaiheen selän VA1 - eli lieviä muutoksia ja tässä tapauksessa kyse oli viimeisessä rintanikamassa vaillinaisesti kehittyneet kylkiluut - muutos. 

Isosti onnea terveistä koirista ja kiitos omistajille ripeästä tutkimisesta!

09.11.2020

Kasvatit kisasivat viikonloppuna agilityssa, tokossa sekä rallytokossa hienoin tuloksin!

Yuffie (RR Happily Ever After) teki jo toisen rallytoko ALOHYV-tuloksensa huimalla 100/100 pisteellä, luokkavoitolla ja seuramestaruuden voitolla, hurjasti onnea Sini ja Yuffie!

Huisa (RR Doomsday Countdown) kisasi tokaa kertaa tokon ALO-luokassa, tehden ensimmäisen 1-tuoloksensa upeilla pisteillä 193/100 pistettä, KP ja sija 1. Paljon onnea Jenni ja Huisa!

Wicca starttasi ensimmäisen kerran rallytokossa AVO-luokassa tehden 96/100 pistettä ja AVOHYV.

Lisäksi kasvatit kisasivat agilityssa ahkerasti viikonloppuna, paljon onnea hienoista radoista ja onnistumisista kaikille :)

31.10.2020

Lauantaina oltiin kisaamassa RR-porukalla FCI paimennuskisoissa Somerolla hienoin tuloksin! Olipa ihana kisapäivä, kun paikalla oli omia kasvatteja sankoin joukoin, ja saatiin ihastella upeita suorituksia!

Riepu (RR Cosmic Latte) suoritti paimennuksen esikokeen hyväksytysti läpi pistein 77/100 ja sai tittelin PAIM-E arvosanalla hyvä, paljon onnea Melissa ja Riepu!
Noita (RR Chaos And Mayhem) suoritti paimennuksen esikokeen minun kanssa hyväksytysti läpi pistein 88/100 ja sai tittelin PAIM-E arvosanalla erittäin hyvä.
Pekko (RR Criminal Mastermind) suoritti paimennuksen esikokeen minun kanssa hyväksytysti läpi pistein 82/100 ja sai tittelin PAIM-E arvosanalla erittäin hyvä, paljon onnea Anna ja Pekko!
Vimma (RR FBI Most Wanted) korkkasi 2-luokan hyväksytysti läpi pistein 88/100 saaden arvosanan EH ja tittelin PAIM2. Paljon onnea Lotta ja Vimma!
Kipp (RR Solar Storm) korkkasi 2-luokan hyväksytysti läpi mutta pisteet eivät riittäneet titteliin, hieno suoritus kuitenkin suorelta koiralta, onnea Essi ja Kipp!
Wicca (BZ Grand Jury) ja minä kisasimme myös 2-luokassa ja saatiin rata hyväksytysti läpi pistein 80/100 ja arvosana erittäin hyvä.

Yhteensä kasvateistani 8 on nyt kisannut FCI paimennuksessa ja 8 on suorittanut hyväksytysti paimennuksen taipumustestin. Innolla odotan ensi kesää, kun saadaan taas lisää innokkaita harrastajia kisaamaan ja näitä jo kisaavia ylempiin luokkiin näyttämään osaamisensa! Kiitos ahkerille kasvatinomistajille, en voisi olla ylpeämpi kasvattaja <3 

26.10.2020

Eino (RR Total Destruction) kävi BH-eli käyttäytymiskokeessa viikonloppuna ja suoritti sen hyväksytysti läpi erinomaisilla arvosanoilla. Hurjasti onnea Eino ja ohjaaja Milka, upea suoritus nuorelta koiralta!

17.10.2020

Maarun pennut syntyivät lauantaina 17.10.2020! Meillä on 3 pentua; 2 punaista trikkityttöä sekä 1 red merle uros. Pennut ja emä voivat hyvin.

13.10.2020

Riepu (RR Cosmic Latte) teki viime viikonloppuna agikisoissa ensimmäisen nollansa 2-luokasta nopeimmalla ajalla ja voitti maksit saaden ensimmäisen LUVA:n 2-luokasta! Hurjasti onnea Melissa ja Riepu huippuradasta!

30.09.2020

Rauha (RR Armed And Dangerous) kisasi viikonloppuna agilityssa ja heillä oli ihan uskomaton päivä! 3 x nollavoitto ja siirto 3-luokkaan. Valtavasti onnea Rauha & Laura!

14.09.2020

Viikonloppuna tehtiin muutama hieno tulos kasvattieni toimesta!

Yuffie (RR Happily Ever After) korkkasi rallytoko-kisauran vain 10kk vanhana upealla tuloksella ALOHYV 97/100 pistettä ja tuomarin palkinto! Paljon onnea Yuffie ja Sini hienosta kisauran avauksesta!

Leia (RR Diamond Thief) kävi näyttelyssä metsästämässä "pakkoHoota" ja sai astetta paremman tuloksen nimittäin arvion "Erittäin Hyvä" eli AVO-EH (Tuomari Gladic Goran). Mahtavaa työtä Leia & Anne! Tässä vielä Leian arvostelu:
"3 years, excellent working condition, without representative coat & expression, correct bite, larger ears, correct angulation & movement, well tail set, strong shoulders, good bones, correct pigment, well presented" 

11.09.2020

Maaru on ultrattu tiineeksi! Pentuja odotetaan syntyväksi lokakuun puoliväliin,

06.09.2020

Oikea agilityn tehoviikonloppu takana kasvateilla!

Vimma (RR FBI Most Wanted) teki voittonollan ja valioitui agilityvalioksi eli titteli FI AVA & FI AVA-H on nyt plakkarissa, wautsi! Lisäksi parivaljakko teki toisen nollan perään tehden tuplanollan ja vikaltakin oli yhdellä virheellä palkinnoilla. Paljon onnea Lotta & Vimma!
Riepu (RR Cosmic Latte) teki kaksi upeaa nollavoittoa 1-luokassa ja nousi kakkosluokkaan! Ei montaa kisaa parivaljakko kerennyt ykkösissä olla, onnea Melissa & Riepu!
Pekko (RR Criminal Mastermind) kisasi 2-luokassa ja teki ensimmäisen nollansa voittaen luokan! Onnea Anna & Pekko!
Retku (RR Big Bang) starttasi agilitykisauransa myös tänä viikonloppuna, vielä ei nollia tullut mutta hienon näköistä ja vauhdikasta menoa, ei muuta kuin tsemppiä tuleviin kisoihin Irina & Retku!

29.08.2020

Hieno tulostäyteinen viikonloppu takana kisakentillä!

Aina (RR Partner In Crime) teki ensimmäisen 2-luokan nollansa voittaen luokan -> eka luva ansaittu!
Riemu (RR Speed Of Light) kisasi kolmannet rallytoko-kisat ALO:ssa saaden 84 pistettä ja tittelin RTK1!
Riepu (RR Cosmic Latte) sai puolestaan agilityssa ekan luvan ja nollavoiton 1-luokasta!
Huisa (RR Doomsday Countdown) korkkasi tokouransa ALO-luokassa päästen heti palkinnoille!

Me puolestaan Wiccan kanssa jatkettiin vuodelle 2017 jäänyttä rallytoko-uraa ALO-luokassa, jossa Wicca teki hienon radan 98/100 pistettä ja sai tuomarin palkinnon. Wiccan eläkelajit ovat siis selvästi rallytoko ja näyttelyt, kun ne on nyt mennyt molemmat tänä kesänä hyvin ;)

Hurjasti onnea kaikki RR-tiimiläiset, ootte upeita <3 

26.08.2020

Vietimme mukavaa keskiviikkoa isolla porukalla Somerolla paimennuksen taipumuskokeessa! Paikalla oli kahdeksan RR-koiraa; Kip avaruuspentueesta, Noita, Loitsu ja Eino katastrofipentueesta sekä Tira, Rio, Vaihe ja Yuffie satupentueesta. Kaikki saivat taipumuskokeen läpi ja tittelin PAIM-T. 

Onnea kaikille, etenkin vasta 9kk vanhoille satu-pennuille, jotka kaikki suoriutuivat erinomaisin arvosanoin. Oikeastaan kaikki muut saivatkin eriomaisen tuloksen PAIM-T ERI paitsi Noita, joka oli hieman liian tuhma ja sai siksi "vain" hyvä-arvion.

25.08.2020

Katastrofi-pentue oli luustokuvissa viime viikon maanantaina, ja tänään oli vihdoin kaikkien koirien lausunnot tulleet kokonaisuudessaan! 

Kaikkien lonkat olivat terveet (A-B väliä), kyynärpäät kaikki 0/0, selät yhtä LTV1:stä lukuun ottamatta ilman huomautusta LTV0 VA0 sekä olkapäät kävivät Incocissa lausuttavana ocd:n varalta ja terveet nekin kaikilla! 

Tämän lisäksi Sheya (RR Nuclear Meltdown) kävi virallisessa silmäpeilauksessa, koska sillä oli pentutarkissa epäilty kuivasilmäisyys. Tämä oli onneksi myös hävinnyt, ja hän sai terveet silmäpaperit!

03.08.2020

Maaru kävi tänään virallisessa silmäpeilauksessa; terveet silmät. Näin ollen voidaan julkistaa virallisesti nyt vihdoin tulevat suunnitelmat pennut-sivulla!

02.08.2020

Lauantaina oli australianpaimenkoirien erikoisnäyttely Espoossa, jonne lähdimme porukalla tavoittelemaan "pakko-hoota" eli muiden lajien valioitumisen vaatimaa laatuarvosanaa hyvä.

Tavoitteet saavutettiin kaikille kasvateilleni ja koirilleni:

Maarulle avoimista nartuista Hyvä
Wiccalle avoimista nartuista Erinomainen
Pekolle (RR Criminal Mastermind) avoimista uroksista Erittäin Hyvä
Einolle (RR Total Destruction) juniori uroksista Erittäin Hyvä
Riepulle (RR Cosmic Latte) nuorista uroksista Hyvä
Riemulle (RR Speed Of Light) nuorista uroksista Hyvä
Retkulle (RR Big bang) nuorista uroksista Hyvä

Paljon onnea kaikille, oli hieno päivä hyvässä seurassa!

Kuvat Maiju Livio. Kuvissa vasemmalta Retku, Maaru, Wicca, Riepu

26.07.2020

Olimme Jämsässä luonnetestissä Taikan (Ruff'n'n Tuff Awesome Lil Shotgun) ja Pekon (Red'n Ready Criminal Mastermind) kanssa. Taika ja Pekko olivat molemmat varsin omannäköisensä testissä, mitään suuria yllätyksiä ei tullut vastaan ja molemmat selvisivät testissä "hyväksytysti" (vaikka aussieiden testejä ei enää arvioida hyväksytty/hylätty-arvosanoilla).

Taika sai +156 pistettä ja laukauskokematon
Pekko sai +223 pistettä ja laukausvarma

Paljon onnea Pekon omistajalle Annalle hienosta koirasta, Pekko muistutti hyvin vahvasti isoäitiään Dracua joka sai aikanaan +240 pistettä. Upeaa nähdä, miten hienoja kasvatteja on saatu maailmalle <3

05.07.2020

Paimennuskisat jatkuivat sunnuntaina Kipillä (RR Solar Storm) ja Essillä 1-luokassa, josta parivaljakko teki toisen upean kisasuorituksen ja saivat huimat 94 pistettä, ERI-tuloksen, tittelin PAIM1 ja oikeuden siirtyä 2-luokkaan! Hurjasti onnea!!!

Kipp paimentaa
Kipp paimentaa

04.07.2020

Paimennuskisakausi starttasi meidän osalta tänään Somerolla FCI:n kisoissa. Kisaamassa oli Maaru sekä kasvattini Kipp ja Vimma. Kaikki näyttivät parastaan, ja tulokset olivat sen mukaisesti erinomaiset:

Maaru 1-luokassa 96/100 pistettä, ERI, PAIM1 ja siirto 2-luokkaan
Vimma (RR FBI Most Wanted) 1-luokassa 98/100 pistettä, ERI, PAIM1 ja siirto 2-luokkaan
Kipp (RR Solar Storm) esikoe-luokassa 92/100 pistettä, ERI, PAIM-E ja siirto 1-luokkaan

Innolla odotellaan kisakauden jatkoa, toivottavasti nämä olivat vasta alkua hienolle kesälle!

Vimma (RR FBI Most Wanted) kuva Lotta Franck
Vimma (RR FBI Most Wanted) kuva Lotta Franck

08.04.2020

Sijoitusnarttuni Sysi (Ruff'n' Tuff Black Betty) kävi eilen virallisissa luustokuvissa. Tänään sitten saapui jo lonkka-ja kyynärpäätulokset (selkää odotellaan yhä):

Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0

Mahtavia uutisia siis, toivotaan että selkä on myös terve!

27.02.2020

Hain viime viikonloppuna Ruotsista uuden sijoitusnartun kennel Peak'nStuff:ista. Pennun kutsumanimeksi tuli Frigga eli Peak'nStuff Shadow Side Of The Moon. Frigga on pääasiassa työlinjainen ja hänen takanaan on pääasiassa Crown Point-linjoja sekä hieman Twin Oaksia. Hänestä toivotaan tulevaisuudessa uutta verta jalostukseemme sekä toki hienoa harrastuskoiraa haltijalleen Nannalle. Frigga jäi varsin lähelle ja varmasti nähdään jatkossa Friggaa säännöllisesti pentutreenejen ja paimennusjuttujen yhteydessä! 

Friggasta voi lukea enemmän hänen omilta sivuiltaan koirat-linkin takaa.

Muissa uutisissa Maaru kisasi agilityssa edellisviikonloppuna ja teki 3-luokassa ensimmäisen 0-tuloksensa suuressa maksi-luokassa sijoittuen kahdeksanneksi. Jospa tästä lähtisi nyt putki auki nollille ja saataisiin ne SM-nollat kasaan tänä vuonna.

13.02.2020

Riemu (RR Speed Of Light) aloitti virallisen kisauransa rallytokossa ALOHYV-tuloksella. Paljon onnea Nelli ja Riemu kisauran korkkaamisesta ja tsemppiä tuleviin kisoihin!

Rauha (RR Armed And Dangerous) on myös kisannut sL1--luokassa ja sai viime viikolla toisen luvan nollavoiton myötä, paljon onnea Laura ja Rauha!

Muissa kuulumisissa voisin mainita, että Tira (RR Neverending Story) kävi 3kk rokotusten yhteydessä ottamassa murtuneesta etujalasta kontrollikuvat, ja kaikki näytti parantuneen todella hyvin! Tira saa alkaa liikkumaan nyt täysin normaalisti, ja toivotaan että jalka ei enää aiheuttaisi murhetta meille.

Ensi viikolla on myös jännittäviä juttuja edessä, kun haen Ruotsista uuden sijoitusnartun osaksi Red'n Ready-laumaa! Kirjoittelen siitä enemmän, kun pentu on kotiutunut :)

14.01.2020

Viimeinen Avaruuspentu Noki (RR Dark Matter) on nyt käynyt luustokuvissa tuloksin:
lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 ja OCD-vapaa! Nyt on koko poikaporukka terveeksi kuvattu ja voidaan hyvin mielin jatkaa Maarun seuraavia pentusuunnitelmia ensi syksyksi!

Kaikki Satu-pennut ovat myös nyt lähteneet uusiin koteihinsa ja Viivi palautui myös omistajalleen. Nyt vedetään vähän henkeä kahden penturupeaman jälkeen ja keskitytään omien koirien kanssa treenaamiseen. Seuraava pentue olisi suunnitteilla aikaisintaan syksylle 2020. 

11.12.2019

Leia (RR Diamond Thief) teki itsenäisyyspäivän agilitykisoissa upeita tuloksia saaden yhdeltä sL3-luokalta voittonollan ja SERT-A. Lisäksi parivaljakko teki yhden 5 rv radan mutta kaikkien säkäluokkien nopeimman ajan. Paljon onnea Anne ja Leia!

Me puolestamme elämme kennelyskän takia karanteenissa pari viikkoa, ensin olivat isot pennut kipeinä, sitten Viivi ja lopuksi pikkupennut alkoivat yskiä :( 

30.11.2019

Kisarintamalla Maaru (Origine II My Kind Of Trouble) nousi agilityssa sL3-luokkaan 13.11. nollavoitolla ja korkkasi jo 3-luokan viime viikonloppuna kolmella HYL-tuloksella. 

Rallytokossa puolestaan Jedi (RR Divine Hercules) ja Leia (RR Diamond Thief) kisasivat kolmannen (ja viimeisen) kerran AVO-luokassa saaden kolmannet AVOHYV tulokset. Molemmat saivat RTK2-koulutustunnuksen, Leialle 96/100p 2. sija ja Jedille 95/100p 3. sija. Onnea Anne kahdesta hienosta tuloksesta!

6.11.2019

Viivin ja Taiston pennut syntyivät maanantaina 4.11.2019! Meillä on 5 pentua; 3 narttua ja 2 urosta. Pennut ja emä voivat hyvin!

27.10.2019

Viivin maha kasvaa ja h-hetki lähestyy! Perjantaina Viivi kävi tiineysröntgenissä, ja masuasukkaita laskettiin olevan matkassa viisi. Pian nähdään että pitikö luku paikkansa vai ei ;) Tuleva äiti on voinut hyvin, ja muuttaa ensi viikolla meille valmistumaan synnytykseen.

Terveystuloksista on yksi vielä päivittämättä, kun Kipp (RR Solar Storm) kävi luustokuvissa!
Kipin lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, olkapäät OCD-vapaat ja kiveksistä harmittavasti toinen on yhä sitkeästi piilossa. Nyt on 4/5 Avaruus-pennusta terveystutkittu ja kaikki ovat saaneet puhaat paperit!

Kisa-areenalla kasvattini ovat viime aikoina lähinnä aksanneet:

 • Tinki (RR Pocahontas) teki sl2-luokassa ekan nollansa hyppyradalta saaden ekan LUVA:n - onnea Päivi ja Tinki!
 • Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) teki pari upeaa nollavoittoa maksi3-luokassa voittaen monia kärkinimiä ajassa, paljon onnea Lotta ja Vimma!
Viivi paisuu
Viivi paisuu
Masu-asukit!
Masu-asukit!

8.10.2019

Nyt on viikossa tapahtunut ihan kamalasti kaikkea! 

Suurimmat uutiset lienevät, että Viiville (Red'n Ready Snow White) tulee pentuja! Viivi kävi ultrassa maanantaina 7.10 ja todettiin tiineeksi! Kolmas kerta toden sanoi ja en ole viitsinyt tätä pentuetta mainostaa ennenkuin oltiin varmoja, että pentuja tulee. Ja tuleehan niitä nyt! Pentueen isä on upea Taisto (Titangus Adair), Lisää yhdistelmästä tulee pentusivulle tämän viikon aikana. Laskettu aika on 4.11, eli nelisen viikkoa vain!

Avaruuspennut täyttivät 1.10. vuoden, ja sen kunniaksi kolme ovat jo käyneet känneilemässä jo erinomaisin tuloksin! 
Riepu (RR Cosmic Latte); lonkat B/A, kyynärpäät 0/0, polvet 0/0, selkä LTV0 ja kivekset normaalit
Riemu (RR Speed Of Light); lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, olat terveet, selkä LTV0 VA0 ja kivekset normaalit
Retku (RR Big Bang); lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0 ja kivekset normaalit

Sen lisäksi Retku (RR Big Bang) suoritti heti vuoden iän kunniaksi hyväksytysti BH-kokeen ja sai ekan tittelinsä, ihan hurjasti onnea superpari Retku ja Irina!

2.10.2019

Ensimmäiset Katastrofi-pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa! Vielä on kaksi pentua ylimääräistä kunnes koti "hiljenee" tänne jäädessä vain kaksi. Kotiin jää siis Kauhu ja Tuli, uusilta nimiltää Noita ja Loitsu. Noita on tummempi red merle tyttö joka jää minun harrastuskoiraksi, ja Loitsu on punainen tyttö jolta poistettiin silmä 4,5-viikkoisena tapaturman vuoksi ja johon rakastuimme, se jää puolisoni koiraksi. 

Pennut saivat mitä mahtavimmat kodit, kiitos ja kumarrus kaikille projektissa auttaneille sekä erikoiskiitos kuvaajallemme Anne Barckille upeista pentukuvista ja tästä ihanasta ryhmäkuvasta <3

20.9.2019

Kisatuloksia on taas tahkottu agilityssa;

Aina (Red'n Ready Partner In Crime) teki jo tokissa kisoissaan kolmannen nollavoiton ja siirtyi 2-luokkaan! Aina ja Nanna korkkasivat jo seuraavissa kisoissa kakkosluokan. Tsemppiä tuleviin kisoihin!

Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) on myös kisannut ahkerasti agilitya 3-luokassa, ja viime viikonlopun kisoista tuloksena 2xnollavoitto maksiluokasta! Taakse jäivät paljon kovia nimiä bordercollieiden kanssa, Vimma todistaa kaikille epäilijöille että kyllä aussie voi kulkea aivan yhtä kovaa ellei kovempaakin kuin bortsut ;) Hyvää työtä Lotta ja Vimma!

2.9.2019

Aika lailla heti tehtyäni kasvattien kisatuloksista päivityksen, sain viestin että myös Aina (Red'n Ready Partner In Crime) oli korkannut virallisen kisauransa agilityssa saaden heti ensimmäisen nollavoiton ja luvan! Hurjasti onnea Aina ja Nanna!

Aika mahtavaa, että 2,5 vuotiaista Kriminaaleista 5/6 on kisannut jo virallisissa agilitykisoissa, kaksi ovat jo kolmosissa, yksi nousi juuri kakkosiin ja kaksi ovat tehneet jo ykkösistä ekat nollat. Onni on aktiiviset ja taitavat kasvatinomistajat :)

1.9.2019

Eilen eli hieno kisapäivä kasvateillani!

Tokon Helsingin piirimestaruuskisoissa tokouransa avasivat sisarukset Leia (Red'n Ready Diamond Thief) sekä Nitti (Red'n Ready Prison Break) ALO-luokassa. Pistesaldo oli molemmilla upea, Leialle 195,5/200 pistettä ja 1. sija sekä Nitille 195/200 pistettä ja 2. sija! Molemmille siis ALO1-tulokset sekä oikeus vaihtaa luokkaa avoimeen! Avoimessa luokassa puolestaan kisasi sisko Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) hienolla pistesaldolla 291,5/320, 2. sija ja AVO1-tulos!

Sillä aikaa kun sisarukset kisasivat tokossa, veli Pekko (Red'n Ready Criminal Mastermind) kisasi Hyvinkäällä agilityssa 1-luokassa kahden radan verran. Ensimmäiseltä radalta tuli heti 0-tulos ja sija 3. ja sen kautta OIVA eli oikeus vaihtaa 2-luokkaan! Paljon onnea Pekko ja Anna, kolmet kisat takana ja nyt jo oikeus luokkavaihtoon!

Minä puolestani kisasin Maarun kanssa samoissa Hyvinkään kisoissa iltapäivällä 2-luokassa kolmen radan verran, tuloksena kaksi nollavoittoa ja kaksi LUVA-tulosta! Maaru olisi sitten yhtä vaille kolmosissa!

14.08.2019

Wiccan pennut syntyivät maanantaina eli 12.08.2019, 6 narttua ja 1 uros! Kaksi nartuista on red merlejä, loput ovat punaisia. Wicca ja pennut voivat hyvin, ja sydämenkuvat silmissä seurataan näiden ihanien marsujen kasvua ja kehitystä. 

Tässä muutama Anne Barckin ottama kuva päivän ikäisistä pikkuisista:

29.07.2019

Viime viikonloppu oli täynnä ahkeraa paimennuskisaamista ja agilitykisaamista! 

Viitasaaressa oli ASCA-paimennuskisat, joissa oltiin omien koirieni kanssa + ensimmäinen Red'n Ready-kasvatti Vimma kisasi samoissa karkeloissa. Tulosrivi näytti kolmen päivän päätteeksi tältä:
Taika sai 2xstarted Q:n naudoilta ja tittelin STDc, lisäksi 1 Q open ankoilta ja titteli OTDd. Taika oli myös ankkaradalla High in Trial Open ankkaradalta!
Maaru sai 2xstarted Q:n ankoilta ja tittelin STDd sekä ensimmäisen Q:n open ankoilta ja oli High in Trial Started ankkaradalta. Aika hyvin koiralta, joka näki ankat ekaa kertaa tänä viikonloppuna kisoissa!
Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) sai 2xstarted Q:t ankoilta ja lampailta ja tittelit STDsd! Paljon onnea Lotalle ja Vimmalle ASCA-paimennustittelirivin avauksesta, lisää ensi vuonna sitten!

Samana viikonloppuna kasvattini Leia (Red'n Ready Diamond Thief) teki puolestaan upeita agilitytuloksia pikkumaksi3-luokasta: yhteensä kolme nollaa, joista yhdellä sijoitus 2. ja toisella sijoitus 1. ja ensimmäinen agilitySERTI! Nyt on Leialla molemmat sertikellot tikittämässä valioitumista varten, hurjasti onnea Anne ja Leia!

12.07.2019

Wicca on ultrattu tiineeksi! Wiccan laskettu aika on elokuun puolivälissä. 

Kisarintamalla on ollut nyt keskikesällä hieman hiljaisempaa, mutta tuloksiakin on tehty:
Maaru kävi yhdissä ASCA-agilitykisoissa juoksemassa yhden Qn open gamblerista, ja tehden kaksi novice jumpers Qta ja sai tittelin JS-N.
Piki (Red'n Tready The Beast) sai paimennuskisoista toisen 1-luokan EH-tuloksen 85/100 pisteellä ja tittelin PAIM1! Onnea Tiia ja Piki!
Rauha (Red'n Ready Armed And Dangerous) kisasi tokaa kertaa agilityssa saaden ekan LUVA:n 1. luokasta agilityradalta, onnea Laura & Rauha!
Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) ja Lotta ovat tahkoneet nollia 3-luokasta! Koossa on nyt ainakin 2xagiSERTI ja 1xhyppySERTI, ja ainakin viisi nollaa maksi-ja pikkumaksiluokasta. Aikamoinen saavutus parilta, jotka nousivat keväällä kolmosiin!

16.06.2019

Lensimme Wiccan kanssa Wieniin keskiviikkona tapaamaan komeaa Linus-sulhoa. Pentuja on nyt pistetty aluilleen 13.-15.06 ja jos kaikki menee hyvin, odotellaan pentuja elokuun toiselle viikolle!

Kuva: Anne Barck
Kuva: Anne Barck

07.06.2019

Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) kisasi agilityssa maksi3-luokassa saaden ensimmäisen hyppy-sertinsä voittonollalla! Hurjasti onnea Vimma & ohjaaja Lotta!

Taika kävi toukokuussa lisääntymiserikoislääkärillä tutkimuksissa, koska sillä ei ole vielä ollut ainuttakaan juoksua, vaikka ikää on jo yli 3 vuotta. Taikalle tehtiin useita tutkimuksia, ja selviteltiin onko sillä hormonituotantoa. Lopputulema oli se, ettei Taikalla ole normaalia estrogeenitoimintaa, ja se on hyvin todennäköisesti vailla munasoluja, eikä se koskaan tule tekemään juoksuja tai saamaan pentuja. Kaikin puolin harmittava tilanne, toivotaan että Taikan siskopuolesta, uudesta sijoitusnartustani Sysistä kasvaa kuitenkin jalostuskoira tulevaisuudessa, ja saan nämä hienot geenit kasvatustyöhöni sitä kautta kuitenkin...

03.06.2019

Jännittävimmät uutiset ekana; Wiccalla alkoi juoksut! Suunnataan Itävaltaan varmaan ensi viikon lopulla, mutta mittaillaan tässä progesteronitasoja kaiken varalta, ettei olle väärään aikaan siellä!

Viikonloppuna kisattiin taas paimennuksessa ja agilityssa:

ASCA paimennuskisat käytiin viikonloppuna Viitasaarella, ja kisasin kaikkien kolmen koiran kanssa. Saatiin seuraavia hyväksyttyjä tuloksia ja titteleitä:
Wiccalle hyväksytty open lammasrata ja titteli OTDs
Taikalle hyväksytty started ankkarata ja titteli STDd & yksi hyväksytty open ankkarata
Maarulle kaksi hyväksyttyä started lammasrataa ja titteli STDs.

Leia (Red'n Ready Diamond Thief) kisasi paimennuksessa ja agilityssa hienoin tuloksin. Ensin he kisasivat torstaina paimennuksen esikokeessa saaden hyväksytyn esikokeen ja tittelin PAIM-E! Agilityssa puolestaan parivaljakko kisasi ekat starttinsa 3-luokassa saaden heti hyppyradalta voittonollan pikkumakseissa ja ekan hyppy-SERTIN! Valiokello lähti tikittämään, hurjasti onnea!

Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) kisasi myös FCI traditional style-paimennuksessa sunnuntaina ja seurasi siskonsa Leian perässä tehden esikokeen hyväksytysti pisteillä 86/100! Vimmalle tästä hyvästä myös uusi titteli nimen eteen PAIM-E!

Vimma
Vimma
Leia
Leia

29.05.2019

Paljon päivitystä mahtuu menneeseen viikkoon! 

Viime viikonloppuna lensin Itävaltaan hakemaan Taikan kasvattajalta uuden sijoituspennun. Kasvattini Pikin ja omistajansa Tiian luo muutti aivan ihana musta tyttö Sysi, joka on Taikan puolisisko emänsä kautta. Innolla odotetaan minkälainen Sysistä kasvaa - iso se ainakin jo oli! Samalla reissulla tuli Suomeen Sysin veli Lisko, joka muutti Turkuun Sannille, hienoa saada myös Sysin veli tänne.

Viikonlopun kisakuulumiset olivat myös mahtavat, ja kasvattini tekivät upeita tuloksia eri lajeissa!

Agilityssa Piki (Red'n Ready The Beast) teki maksi3-luokassa 0-tuloksen, voitti luokkansa ja sai ensimmäisen hyppy-sertin! Hurjasti onnea Tiia & Piki!
Lisäksi Leia (Red'n Ready Diamond Thief) kruunasi viikonlopun tehden pikkumaksi2-luokassa nollavoiton ja saaden kolmannen LUVAn ja oikeuden nousta 3-luokkaan! Onnea Anne &Leia!

Kasvateistani ensimmäisenä BH-kokeen suoritti hyväksyttävästi ja erinomaisella tottiksen arvosanalla Tinki (Red'n Ready Pocahontas)! Onnea Päivi & Tinki uudesta tittelistä!

Leia
Leia

20.05.2019

Viikonloppuna kasvatit kisasivat menestyksekkäästi niin rallytokossa kuin agilityssa!

Lauantaina samoissa rallytokokisoissa oli neljä kasvattiani ja kaikki tekivät upeita tuloksia!
Piki (Red'n Ready The Beast) korkkasi rally-uransa ALO-luokassa tehden 2x95/100 pistettä
Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) kisasi kolmannen kerran ALO-luokassa upealla 100/100 pisteellä ja sai tittelin RTK1 ja 1. sija
Leia (Red'n Ready Diamond Thief) korkkasi AVO-luokan kahdella hyväksytyllä radalla 83/100p ja tuomarin palkinto sekä 96/100p ja 2. sija
Jedi (Red'n Ready Divine Hercules) korkkasi myös AVO-luokan 84/100 pistettä ja toiselta radalta täydet 100/100p, tuomarin palkinto ja 1. sija!

Sunnuntaina agilitykisoissa Pekko (Red'n Ready Criminal Mastermind) kisasi tokaa kertaa 1-luokassa saaden jo toisen nollaradan, LUVAn ja voittaen luokan! Hurja tahti päällä parivaljakolla, onnea Anna & Pekko!

13.05.2019

Viikonloppuna tehtiin taas erinnäisiä tuloksia eri lajeista! 

Lauantaina Pekko (Red'n Ready Criminal Mastermind) ja ohjaajansa Anna kävivät ekoissa agilitykisoissaan maksi1-luokassa tehden heti hyppyradalta 0-tuloksen, 2. sijan ja ekan LUVAn! Mahtava tapa aloittaa kisaura!

Fazer (Red'n Ready Sleeping Beauty) kisasi myös viime viikonloppuna agilityssa tehden ekan LUVAn pikkumaksi2-luokasta 0-voitolla, onnea Fazer ja Laura!

Samana päivänä Pekon siskot Leia ja Vimma olivat vähän erilaisissa kisoissa, nimittäin näyttelyissä hakemassa "pakko-hoota", jonka tarvitsee näyttelyistä valioituakseen muissa lajeissa. Vimma sai halutun Hyvä-tulokset, Leian tyytyessä Tyydyttävään. 

03.05.2019

Viime viikonloppuna kisattiin ahkerasti agilityssa! 

Kisasin itse lähinnä Maarun kanssa ASCA-agilitykisoissa Helsingissä, tuloksina Maarun ekoista ASCA-kisoista tuli kaksi Q:ta eli "nollaa" novice gamblers-radalta ja uusi titteli GS-N (Gamblers Standard-Novice). Lisäksi Maarulle yksi Q regular novice-luokasta. Taika juoksi myös kaksi hyppyrataa open-luokassa saaden yhden Qn.

Samaan aikaan Leia (Red'n Ready Diamond Thief) kisasi normi agikisoissa 2-luokassa saaden parivaljakon tokan LUVAn voittonollalla! Yhtä vaille kolmosissa siis, paljon onnea Anne ja Leia!

Leian sisko Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) kisasivat puolestaan maksi3-luokassa Kirkkonummella, tehden yhden aivan upean voittonollan, saaden toisen agiSERTin ja jättäen taake monta todella kovaa bortsua. Kasvattaja ei voi olla muuta kuin hullun ylpeä hienoista agitykeistä, jotka edustavat kisakentillä kasvatustyötäni <3

Anne Barck teki Kriminaali-pentueen treenipäivästä hienon koostevideon:

26.04.2019

Leia (Red'n Ready Diamond Thief) ja Jedi (Red'n Ready Divine Hercules) kisasivat kolmansissa rallytokokisoissa Annen kanssa jälleen kerran upein tuloksin! Leia voitti luokkansa 100/100 pisteella ja Jedi sai hienot 99/100 pistettä tullen kolmanneksi! Molemmille tittelit RTK1 ja menolippu avoimeen luokkaan. Hurjasti onnea!

31.03.2019

Viikonloppuna kisattiin agilityssa ja paimennuksessa hienoja tuloksia!

Vuoden ekat FCI paimennuskisat olivat Somerolla lauantaina ja sunnuntaina. Kasvatit ja omat koirani kisasivat hienoja tuloksia koko viikonloppuna:
Tinki (Red'n Ready Pocahontas) suoritti hyväksytyn esikokeen EHlla 87/100p ja saivat tittelin PAIM-E
Piki (Red'n Ready The Beast) teki la 1-luokasta EHn 80/100 pisteellä, 1. sija ja PAIM1-tittelin.
Sunnuntaina Piki kisasi 1-luokassa 68/100 pistettä ja hyväksytyn tuloksen T
Wicca (Black Zone's Grand Jury) kisasi 2-luokassa saaden EHn pistein 87/100, 1. sija ja PAIM2-tittelin
Maaru (Origine II My Kind Of Trouble) kisasi 1-luokassa saaden EHn pistein 88/100, sija 2. ja PAIM1-titteli

Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) kisasi lauantaina agilitykisoissa Janakkalassa pikkumaksi3-luokassa kolme rataa. Parivaljakko teki tuplanollavoitot, sai ekan SERT-A ja siitä lähti sitten valiokello käyntiin! Vimma ja Lotta tekivät myös kaikkien säkäkorkeuksien nopeimmat ajat, aika hurjaa!

18.03.2019

Viikonlopulta on taas hienoja koetuloksia!

Lauantaina Jedi (Red'n Ready Divine Hercules) ja Leia (Red'n Ready Diamond Thief) olivat kisaamassa rallytokoa ALO-luokassa omistajansa Annen kanssa. Molemmille tokat ALOHYV-tulokset ja upeat pisteet! Jedille 100/100 pistettä ja 2. sija ja Leialle 99/100 pistettä! Paljon onnea Anne ja tehotiimi!

Sunnuntaina oli sitten agikisat, joissa Tinki (Red'n Ready Pocahontas) kisasi 1-luokassa, saaden vikan nollan 1. sijalla ja OIVA:n eli oikeuden kisata 2-luokassa! Paljon onnea Päivi & Tinki! Lisäksi Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) kisasi ekan kerran 3-luokassa kahden hienon radan verran. Onnea kolmosluokan korkkauksesta!

24.02.2019

Hurjan hieno agilitykisaviikonloppu Team Red'n Readylla! 

Ensin lauantaina Wicca avasi 3-luokan nollatilinsä tekemällä pikkumakseissa nopeimman ajan, sijoittumalla 1. sijalle ja saaden ekan SERTin! Jäi muuten maksienkin voittaja meidän ajasta jälkeen.

Nyt sunnuntaina Maaru ja Melissa saivat heti aamun ekalta radalta nollan, tulivat sijalle 3. ja sieltä napsahti OIVA. Kaksikko starttasi iltapäivällä sitten jo kakkosluokassa!

Myös Tinki (Red'n Ready Pocahontas) kisasi ykkösissä kolme rataa Päivin kanssa ja parivaljakko tejki TRIPLAnollat, voittivat kaksi rataa ja yhdeltä tulivat toisiksi! Harmittavasti luokkanousua ei nyt tullut, koska kaikki heidän nollat ovat samalta tuomarilta. Mutta eiköhän tällä nollaprosentilla olla kohta kakkosissa!

Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) teki myös tokalla 2-luokan radalla upean voittonollan pikkumakseissa ja samalla he nousivat 3-luokkaan! Hurjasti onnea Lotta & Vimma, aika kova suoritus alle 2-vuotiaalta koiralta!

12.02.2019

Maanantaina Tinki (Red'n Ready Pocahontas) kisasi agilityssa pikkumaksi1-luokassa tehden ekan nollatuloksensa ja voittaen luokan! Paljon onnea Päivi ja Tinki, nyt vaan uusia kisojailmoittautumisia kehiin!

11.02.2019

Viikonlopun kisatuloksista piti huolen Leia (Red'n Ready Diamond Thief) ja Jedi (Red'n Ready Divine Hercules) kisaten ekoissa rallytokokisoissa! Molemmat kisasi yhden startin ALO-luokassa, Jedille tulos upea 100/100 pistettä ja 1. sija. Leialle yksi pieni virhe mutta silti hieno 90/100 pistettä ja molemmille ALOHYV! Paljon onnea Anne hienoista tuloksista kaksikon kanssa.

05.02.2019

Taika ja Maaru kisasivat taas viime viikonloppuna agilityssa. Taika teki 2 x hyllyn, mutta Maaru kunnostautui tehden haastavilla ykkösten radoilla 1 x 5 rv sijalla 1. ja yhden nollaradan sijalla 2! Maarulla on nyt kolme kisaa takana, joista on saldona jo kaksi nollaa :) Paljon onnea kartturi-Melissa ja Maaru!

Alla kooste Maarun viime viikonlopun radoista!

30.01.2019

Viime viikonloppuna kisattiin taas urakalla agilityssa! Taika ja Maaru kävivät juoksemassa pari starttia lauantaina Hyvinkäällä, Taikalle 2x5vp ja luokkavoitot molemmilta radoilta, Maarulle kaksi hyvää hylkäystä. Wicca korkkasi myös 3-luokan illalla kahdella radalla Lohjalla. Ei tehty vielä nollia, mutta että oli siistiä päästä pitkästä aikaa taas kisaamaan kolmosiin!

Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) vastasi viikonlopun nollasaldosta 2-luokassa saaden jo toisen LUVA:n ja voittaen luokkansa! Paljon onnea, kohta Wicca saa seuraa tyttärestään kolmosiin.

18.01.2019

Viivi kävi ultrassa eilen ja valitettavasti masussa ei näkynyt ketään tälläkään kertaa. Tämä oli nyt toka kerta kun Viivi jäi tyhjäksi, katsotaan kokeillaanko vielä seuraavista juoksuista vai oliko tämä nyt sitten tässä. Todella kurja tilanne ja olen todella pahoillani kaikkien pennunodottajien puolesta :(

13.01.2019

Oltiin Wiccan kanssa kisaamassa lauantaina agilityssa Sipoossa pikkumaksi-kakkosissa, ja tehtiin kahdelta aksaradalta nollavoitot, 2 x OIVA ja tällä siirryttiin 3-luokkaan! Johan ollaan rämmitty riittävän monta vuotta alaluokissa, mahtavaa päästä pitkästä aikaa kolmosiin kisaamaan!

Sunnuntaina Maaru kisasi ekaa kertaa agilityssa Melissan kanssa Ojangossa. Ensimmäiset kaksi rataa meni vielä vähän harjoitellessa, mutta vikalta agilityradalta parivaljakko teki hienon nollaradan ja tulivat sijalle 3! 

31.12.2018

Viivi astutettiin onnistuneesti Kannuksessa juuri ennen joulua Pizulla, ja pentuja olisi toiveissa helmikuun lopulle. Ultrassa käydään pe 18.01 katsomassa, onko masussa ketään!

Tulospuolella Vimma (Red'n Ready FBI Most Wanted) ja Lotta kävivät ekassa tokokokeessaan. Tulos oli mahtava ALO1 lähes täyden kympin rivillä ja pisteet 196/200, kunniapalkinto ja 1. sija! 

Vuosi 2018 lähestyy loppuaan, ja kiitämme ja kumarramme kaikkia kasvatinomistajia ja muita yhteistyössä meidän kanssa olleita! Nyt suunnataan katseet ensi vuodelle, tuleville pentusuunnitelmille ja ensi vuoden riennoille. Mahtavaa tulevaa 2019 kaikille!

Copyright
Banneri: Anne Barck Photography
Sivuston sisältö: Shanti Karinen