Tulevat pentueet

Pentusuunnitelmia:

Loitsulle on suunnitteilla pentue alkuvuodelle 2024 tammikuun juoksuista.
Urosta ei ole vielä päätetty. Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää.


Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota yhteyttä minuun & tule tapaamaan koiriani. Kun otat ensimmäisen kerran yhteyttä, esittele itsesi kunnolla. Kerro, että miksi olet kiinnostunut juuri minun kasvatustyöstä, miksi etsit aussieta jne. 

Jos vastausta ei kuulu parissa viikossa, lähetä uusi viesti! Kannattaa kurkata tämä blogikirjoitukseni pentukyselyistä. Lisäksi info-sivulta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, käythän lukemassa ne läpi ennenkuin otat yhteyttä!

Toivoisin, että ottaisit minuun yheyttä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen shanti.karinen@gmail.com  


Pentuinfo

"Aktiivinen koira aktiiviselle ihmiselle = onnellinen koira & omistaja" 

Aussie ei ole jokaiselle sopiva koira. Olethan tutustunut rotuun kunnolla? Kasvatan vahvasti työlinjoihin pohjautuvia koiria, jotka ovat jalostettu paimennus-ja vahtimistehtäviin. Suloisen ulkokuoren sisällä saattaa asua hyvinkin dominoiva, terävä ja vahtiva koira, joka vaatii paljon aktivointia sekä tiukkaa kuria. Parhaimmillaan aussie on helposti motivoituva ja innokas harrastuskoira sekä kotona rauhallisesti elävä sohvanlämmittäjä, mutta pahimmillaan aussie on naapureille räyhäävä ongelmakoira, jota omistajaperhekin pelkää. Tutustu siksi kunnolla rotuun ja varmista, ettet ole haukkaamassa liian isoa palaa.

Red'n Ready pennut myydään aktiivisille ja vastuuntuntoisille ihmisille, jotka etsivät koiraa harrastus-tai työkäyttöön mm. agilityyn, tokoon, pk-lajeihin tai pelastuskoiratoimintaan. Pyrin käyttämään paljon paimenlinjaisia koiria jalostustyössäni, sillä arvostan niiden paimennusominaisuuksia ja koen, että hyvät paimenominaisuudet tekevät niistä monesti myös todella toimivia harrastuskoiria muissa lajeissa myös. En myy koiriani näyttelykoiriksi tai koteihin, jossa koirat elävät vain ulkona tarhoissa tai kenneltiloissa. Haluan, että jokainen pentu saa rakastavan kodin, jossa se on osa perhettä ja jokapäiväisiä tapahtumia.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu yhdistelmä, jossa pyrin luonnollisesti mahdollisimman terveisiin ja hyvän harrastuskoiran ominaisuudet omaaviin pentuihin. Kaikki jalostusnarttuni ovat perusteellisesti terveystarkastettuja (vähintään lonkat, kyynärpäät, selkä ja silmät) ja ne ovat terveitä näiden osalta. Myös laaja DNA-testaus kuuluu jokaisen jalostuskoirani tutkimuksiin sekä olemme alkaneet kuvata myös olkapäitä luustokuvien yhteydessä. Luonnollisesti jalostukseen käyttämäni koirat ovat myös terveitä muiden perinnöllisten sairauksien osalta. Terveyden lisäksi jalostusnarttuni ovat harrastusrintamalla itsensä todistaneita, paimennustaipumukset testanneita sekä mahdollisuuksien mukaan luonnetestattuja/MH-testattuja. Näyttelytulokset eivät ole meille tärkeitä, sillä en koe että näyttelytuomarit osaisivat arvostella työlinjaisia reiluin perustein verraten niitä rotumääritelmään. Kosmeettiset "haitat" rotumääritelmään nähden ovat pieniä ongelmia kun puntarissa on mm. terveys, rodun geneettinen monimuotisuus sekä luonne ja työominaisuudet.

Pennun hankinta

Pennun hankinnassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä! Suosittelen, että otat yhteyttä jo reippaasti ennen astutusta ja tulet katsomaan narttua. En myy pentujani kenellekään, joka ei halua tavata vähintäänkin emää ja kasvattajaa naamatusten!
Kun otat yhteyttä, kerro myös hieman itsestäsi. Minkä verran sinulla on koirakokemusta? Miksi olet kiinnostunut juuri aussiesta? Entä miksi tämä pentue kiinnostaa sinua? Minkälaiseen kotiin pentu tulisi ja mitä sen kanssa suunnitellaan tehtävän? Minkälaista pentua toivot?
Pyrin valitsemaan pennunostajille pennut mahdollisimman tarkasti jotta oikea pentu löytää oikean omistajan. Tässä käytän apuna pentutestiä sekä itselleni muodostunutta kuvaa jokaisesta pennusta. En myy pentuja pelkän värin tai hännänpituuden vuoksi, vaikka toiveita saakin esittää.

Red'n Ready pennut

 • rekisteröidään Suomen Kennelliitossa & mahdollisuuksien mukaan ASCA:ssa
 • luovutetaan noin 8 viikon ikäisinä
 • ruokitaan laadukkaalla penturuoalla
 • tunnistusmerkitään mikrosirulla
 • madotetaan kolmesti ennen luovutusta
 • tutkitaan eläinlääkärillä & silmäpeilataan virallisesti ennen luovutusta
 • kasvavat kotona muun perheen keskellä ja ne totutetaan mm. häkkiin, eri alustoihin, ääniin, autoon jne. 

Red'n Ready pennun mukana saat

 • kasvattajan tukea ja apua 24/7 
 • monipuoliset ruokinta-, hoito-, ja koulutusohjeet
 • kattavan pentupaketin sisältäen ruokaa ja tarvikkeita
 • pentuetreffejä, kimppatreenejä & muita tapahtumia
 • alennuksia paimennuskoulutuksistani

Toiveeni pennunostajalle

Tavoitteeni on kasvattaa mahdollisimman laadukkaita pentuja, mutta saavuttaakseni tämän päämäärän tarvitsen pennunostajieni apua. Tästä syystä toivoisin pennunostajiltani seuraavia asioita:

 • Säännöllisiä kuulumisia kasvatista (mm. terveydestä, kasvusta, käytöksestä...)
 • Viralliset lonkka-, kyynärpää-, selkä- ja silmätutkimukset
 • MH- ja/tai luonnetestiin osallistumisen
 • Paimennustaipumusten testaamisen meidän paimennustilalla
Copyright
Banneri: Anne Barck Photography

Sivuston sisältö: Shanti Karinen