Tulevat pentueet

Pentusuunnitelmia:

 Meillä on aikuinen koira vailla kotia, kts. alla lisätiedot!

Noidalle ja Loitsulle on pentueet suunnitteilla vuodelle 2023. 

Noidan pentue on suunnitteilla kevääksi 2023, lisätietoja alempana. Loitsun pentue on ajateltu alustavasti loppuvuodelle 2023, urosehdokkaasta ajatuksia, kiinnostuneille voin kertoa enemmän.


Uutta kotia etsii 1,5-vuotias kasvattini

Kasvattini Lex tuli muutama viikko sitten takaisin meille, ja pikku hiljaa aletaan etsiä hänelle uutta kotia! Lex haluaa aktiiviseen harrastuskotiin, missä paimennus voisi mielellään myös kuulua lajivalikoimaan, hän olisi myös varmasti oiva kaveri agilityyn, tokoon, rallyyn, nenänkäyttöön tai mihin nyt vain kiinnostusta löytyy. Pohjat on tehty paimennukseen, tokoon ja etsintään edellisessä kodissa. Hän voisi sopia hyvin myös tilalle työkoiraksi esim. lehmien esimieheksi.

Lex on virallisesti Red'n Ready Royal In Exile. Luusto on juuri kuvattu priimaksi, B/B lonkat, 0/0 kyynärpäät, selkä LTV0 VA0 ja olat terveet. Silmät pentuna puhtaat ja MyDogDNA testi tehty. Lexillä on luonnontöpö häntä ja hännän päässä mutka. Ei vaikuta elämään, mutta jalostukseen en häntä näkisi. Koiranetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx...
Lexin emä on paimennusvalio ja agility-ja hyppyvalio Vimma Red'n Ready FBI Most Wanted (https://kennel-red-n-ready.webnode.fi/vimma/) ja isä on jenkeissä asunut ja isolla nautatilalla työskennellyt ja erittäin menestyksekkäästi kilpaillut monen eri organisaation paimennusvalio ja Nationals-voittaja Chuckanut's Royal Secret (https://www.janwesen.com/remembering-royal.html). Royal on jo kuollut (2016 17-vuotiaana) ja pentue tehtiin pakastespermalla.

Lex tulee kivasti laumassamme toimeen muiden kanssa ja on energinen ja leikkisä. Täysin terve, ei ruokaongelmia, allergioita tms. Voi jännittää joissakin tilanteissa uusia ihmisiä, mutta meillä ainakin se on ollut varsin pieni ongelma. Palkkautuu hyvin nameilla ja leluilla. Tottunut kissoihin myös, voisi alkujännityksen jälkeen sopia varmasti myös lapsiperheeseen. Ei remmirähise muille koirille ja muutenkin asiallisesti ollut kotona, lenkeillä ja esim. agilityhallissa seuraamassa kisoja.

Tästä jollekin täysin terveeksi tutkittu harrastus-ja kisakoira saman tien. Paimentaa kivasti, näen siinä paljon potentiaalia, pienellä treenillä osaavan ohjaajan kanssa olisi nopeasti kisavalmis tai oiva apukoira tilan töissä. Pyydä yv:llä videoita tai lisätietoa

Jos olet kiinnostunut, laita viestiä shanti.karinen@gmail.com tai soita minulle suoraan 0503420366 (jos en vastaa, laita tekstari perään ja kerro miksi soitit, niin soitan takaisin)


Pentue suunnitteilla keväälle 2023

Suomen Paimennusvalio, agi sL3, ASCA STDd ATDs
Red'n Ready Chaos And Mayhem

 • syntynyt 12.08.2019
 • red merle valkoisin merkein
 • FCI & ASCA reksiteröity
 • emä: Black Zone's Grand Jury "Wicca"
 • isä: Tucker Creek's Special Ticket "Linus"

 • lonkat A/B
 • kyynärpäät 0/0
 • selkä LTV0 VA0
 • olat terveet (Incoc)
 • silmät terveet 11/2022 & pentuna
 • DNA testattu kaikesta oleellisesta terveeksi (MyDogDNA)

 • kisaa FCI paimennuksessa 3-luokassa, Suomen Paimennusvalio alle 3-vuotiaana
 • kisaa agilityssa 3-luokassa (pikkumaksi), 1 x agiSERT
 • ASCA paimennuksessa STDd (started ankat) ja ATDs (advance lampaat) tittelit
 • ASCA agilityssa GS-O (Gambler Standard-Open) ja JS-N (Jumper Standard-Novice) tittelit

  >>>Noidan omalle sivulle

PAIM-T
Keep Smiling's Niked By Red'n Ready

 • syntynyt 13.02.2020, Saksa
 • musta valkoisin merkein
 • FCI & ASCA rekisteröity
 • emä: Chic's Dark Angel "Vesper"
 • isä: Dark Angel's Morris "Morris"

 • lonkat C/C
 • kyynärpäät 0/0
 • selkä LTV0 VA0
 • olat terveet (Incoc)
 • silmät terveet 11/2022 & pentuna
 • DNA testattu kaikesta oleellisesta terveeksi (MyDogDNA) pl. EAOD kantaja/kantaja

 • suorittanut paimennuksen taipumuskokeen kesällä 2022 arvosanalla Erinomainen, titteli PAIM-T
 • harrastaa paimennusta, ei vielä kisavalmis

  >>>Kaaoksen omalle sivulle

Noidan ja Kaaoksen pentue on mittatilauspentue itselleni, josta on tarkoitus jättää seuraava huippupaimen ja agilitykoira kotiin seuraamaan emänsä jalanjäljissä. Mitään tarvetta pennulle ei minulle juuri nyt ole, mutta ei ole mitään toivoa, että en pitäisi pentua Noidasta, koska se on aivan kiistatta paras koira, mikä minulla on koskaan ollut.

Noita on koiralaumamme kiistaton kuningatar, minun oikea käteni ja ykköskisakoirani kaikissa lajeissa sekä luotettava apuni niin arjen askareissa kuin paimennustreenien vedossa. Noita on rauhallinen, tarkkaavainen ja kuuliainen paimenkoira, jota on ilo kouluttaa ja ohjata, sillä sen koulutettavuus on erinomainen ja sillä on paljon ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hienon paimenkoiran. Agilityssa löytyy myös vauhtia ja räjähtävyyttä, hyvää röyhkeyttä ja riittävästi kiihkeyttä. Arjessa Noidalla on kuitenkin rautaiset hermot, itsevarmuutta ja loistava on/off kytkin.

Kaaos on monessa Noidan vastakohta. Tiemme on ollut kivinen, täynnä hankalia oppiläksyjä meille molemmille. Kaaoksen hallinta paimennuksessa ja lampailla on ollut vaikeaa, ja sen koulutettavuus paimennuksessa on huomattavasti vähempi kuin sen vietti. Kaaos on kuitenkin aivan mielettömän lahjakas paimen, joka pyörittäisi lampaita eikä ikinä lopettaisi. Se käyttää vahvasti silmää, on todella itsevarma eläimiä kohtaan eikä edes silmäänsä räpäytä, jos joku pässeistä sitä puskee. Sen koulutus on vielä kovasti kesken, mutta jos/kun saamme yhteistyön toimimaan, uskon että Kaaoksesta tulee todella mieletön paimenkoira kisakentille sekä apukoira. Kaaoksella on paljon saalisviettiä, kova draivi lelupalkalle ja se on erittäin ihmissosiaalinen, jos paimennusajatuksiltaan kerkeää mitään muuta ajatella. 

Noita toivon mukaan tuo pentuihin enemmän pehmeyttä ja koulutettavuutta, Kaaos tuo taas pentuihin toivon mukaan enemmän intensiivisyyttä, vauhtia, lammasfokusta ja voimakkuutta. Oma unelma-aussieni olisi juuri jotain Noidan ja Kaaoksen välistä. Näiden pentujen pitäisi sopia todella hyvin lajiin kuin lajiin, ihan niin korkealle tasolle kuin omistajan rahkeet riittävät. Pentue tehdään kuitenkin paimennustaipumukset etusijalla, ja uskoisin että tästä tulisi aika mielettömän hienoja paimenia niin harrastus, kisa, tai työkäyttöön. Pennut eivät ole ensimmäiseksi harrastuskoiraksi sopivia, etusijalla kotiin missä on aussie/bc/belgi tms. kokemusta jo valmiiksi kiihkeistä harrastuskoirista. 

Kaaos ei kanna punaista, eli odotettavissa vain mustia ja merlejä. Kaaos on EAOD kantaja/kantaja (eli "at risk"), eli kaikista pennuista pitäisi tulla kantajia, koska Noita on EAOD vapaa. EAOD = Early Adult Onset Deafness on ensisijaisesti bordercollieilla löydetty geenivirhe, joka aiheuttaa tuplakantajien eli "at risk" koirien kohonnutta riskiä kuuroutua ennenaikaisesti, tyypillisesti 5-8 vuoden iässä. Geenin merkitystä aussieissa ei tunneta vielä. Bordercollieilla noin 35% on kantajia tai tuplakantajia, mutta yleisesti vain tuplakantajia pidetään kuuroutumisriskissä. Kahta kantajaa ei pidä yhdistää, mutta kantajaa ei tarvitse jättää pois jalostuksesta. Kaaoksella ei ainakaan toistaiseksi ole merkkejä kuulon alenemisesta, mutta sillä on suvussa kuuroutta joka todennäköisesti johtuu linjassa paljon tavattavasta EAOD-geenistä, jota on alettu testata vasta 2019 bordercollieilla. Lähes kaikki Vest-linjat näyttävät olevan kantajia tai tuplakantajia. 


Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota yhteyttä minuun & tule tapaamaan koiriani. Kun otat ensimmäisen kerran yhteyttä, esittele itsesi kunnolla. Kerro, että miksi olet kiinnostunut juuri minun kasvatustyöstä, miksi etsit aussieta jne. 

Jos vastausta ei kuulu parissa viikossa, lähetä uusi viesti! Kannattaa kurkata tämä blogikirjoitukseni pentukyselyistä. Lisäksi info-sivulta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, käythän lukemassa ne läpi ennenkuin otat yhteyttä!

Toivoisin, että ottaisit minuun yheyttä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen shanti.karinen@gmail.com  


Pentuinfo

"Aktiivinen koira aktiiviselle ihmiselle = onnellinen koira & omistaja" 

Aussie ei ole jokaiselle sopiva koira. Olethan tutustunut rotuun kunnolla? Kasvatan vahvasti työlinjoihin pohjautuvia koiria, jotka ovat jalostettu paimennus-ja vahtimistehtäviin. Suloisen ulkokuoren sisällä saattaa asua hyvinkin dominoiva, terävä ja vahtiva koira, joka vaatii paljon aktivointia sekä tiukkaa kuria. Parhaimmillaan aussie on helposti motivoituva ja innokas harrastuskoira sekä kotona rauhallisesti elävä sohvanlämmittäjä, mutta pahimmillaan aussie on naapureille räyhäävä ongelmakoira, jota omistajaperhekin pelkää. Tutustu siksi kunnolla rotuun ja varmista, ettet ole haukkaamassa liian isoa palaa.

Red'n Ready pennut myydään aktiivisille ja vastuuntuntoisille ihmisille, jotka etsivät koiraa harrastus-tai työkäyttöön mm. agilityyn, tokoon, pk-lajeihin tai pelastuskoiratoimintaan. Pyrin käyttämään paljon paimenlinjaisia koiria jalostustyössäni, sillä arvostan niiden paimennusominaisuuksia ja koen, että hyvät paimenominaisuudet tekevät niistä monesti myös todella toimivia harrastuskoiria muissa lajeissa myös. En myy koiriani näyttelykoiriksi tai koteihin, jossa koirat elävät vain ulkona tarhoissa tai kenneltiloissa. Haluan, että jokainen pentu saa rakastavan kodin, jossa se on osa perhettä ja jokapäiväisiä tapahtumia.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu yhdistelmä, jossa pyrin luonnollisesti mahdollisimman terveisiin ja hyvän harrastuskoiran ominaisuudet omaaviin pentuihin. Kaikki jalostusnarttuni ovat perusteellisesti terveystarkastettuja (vähintään lonkat, kyynärpäät, selkä ja silmät) ja ne ovat terveitä näiden osalta. Myös laaja DNA-testaus kuuluu jokaisen jalostuskoirani tutkimuksiin sekä olemme alkaneet kuvata myös olkapäitä luustokuvien yhteydessä. Luonnollisesti jalostukseen käyttämäni koirat ovat myös terveitä muiden perinnöllisten sairauksien osalta. Terveyden lisäksi jalostusnarttuni ovat harrastusrintamalla itsensä todistaneita, paimennustaipumukset testanneita sekä mahdollisuuksien mukaan luonnetestattuja/MH-testattuja. Näyttelytulokset eivät ole meille tärkeitä, sillä en koe että näyttelytuomarit osaisivat arvostella työlinjaisia reiluin perustein verraten niitä rotumääritelmään. Kosmeettiset "haitat" rotumääritelmään nähden ovat pieniä ongelmia kun puntarissa on mm. terveys, rodun geneettinen monimuotisuus sekä luonne ja työominaisuudet.

Pennun hankinta

Pennun hankinnassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä! Suosittelen, että otat yhteyttä jo reippaasti ennen astutusta ja tulet katsomaan narttua. En myy pentujani kenellekään, joka ei halua tavata vähintäänkin emää ja kasvattajaa naamatusten!
Kun otat yhteyttä, kerro myös hieman itsestäsi. Minkä verran sinulla on koirakokemusta? Miksi olet kiinnostunut juuri aussiesta? Entä miksi tämä pentue kiinnostaa sinua? Minkälaiseen kotiin pentu tulisi ja mitä sen kanssa suunnitellaan tehtävän? Minkälaista pentua toivot?
Pyrin valitsemaan pennunostajille pennut mahdollisimman tarkasti jotta oikea pentu löytää oikean omistajan. Tässä käytän apuna pentutestiä sekä itselleni muodostunutta kuvaa jokaisesta pennusta. En myy pentuja pelkän värin tai hännänpituuden vuoksi, vaikka toiveita saakin esittää.

Red'n Ready pennut

 • rekisteröidään Suomen Kennelliitossa & mahdollisuuksien mukaan ASCA:ssa
 • luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä
 • ruokitaan laadukkaalla penturuoalla
 • tunnistusmerkitään mikrosirulla
 • madotetaan kolmesti ennen luovutusta
 • tutkitaan eläinlääkärillä & silmäpeilataan ennen luovutusta
 • kasvavat kotona muun perheen keskellä ja ne totutetaan mm. häkkiin, eri alustoihin, ääniin, autoon jne. 

Red'n Ready pennun mukana saat

 • kasvattajan tukea ja apua 24/7 
 • monipuoliset ruokinta-, hoito-, ja koulutusohjeet
 • kattavan pentupaketin sisältäen ruokaa ja tarvikkeita
 • pentuetreffejä, kimppatreenejä & muita tapahtumia
 • alennuksia paimennuskoulutuksistani

Toiveeni pennunostajalle

Tavoitteeni on kasvattaa mahdollisimman laadukkaita pentuja, mutta saavuttaakseni tämän päämäärän tarvitsen pennunostajieni apua. Tästä syystä toivoisin pennunostajiltani seuraavia asioita:

 • Säännöllisiä kuulumisia kasvatista (mm. terveydestä, kasvusta, käytöksestä...)
 • Viralliset lonkka-, kyynärpää-, selkä- ja silmätutkimukset
 • MH- ja/tai luonnetestiin osallistumisen
 • Paimennustaipumusten testaamisen meidän paimennustilalla
Copyright
Banneri: Anne Barck Photography

Sivuston sisältö: Shanti Karinen