Tulevat pentueet

Pentusuunnitelmia:

Loitsulle on syntynyt pentue 1.5.2024!
Lue lisää yhdistelmästä alempaa!

Tuontinartulleni Sysille on suunnitteilla toinen pentue kesälle 2024. Isänä pentueelle tulee olemaan jenkkituonti Midnight. Sysillä on alkanut juoksut 29.4. ja se on astutettu onnistuneesti 8. ja 10.5!

Kasvatilleni Yuffielle on suunnitteilla pentue alkuvuodelle 2025, uros on alustavasti valittu. Kyseessä on työlinjainen, pieni ja vauhdikas red merle Itävallasta. Kysy lisätietoja ja viralliset suunnitelmat julkaistaan hieman lähempänä pentueen ajankohtaa.

Myytävät aikuiset:

Valo (Red'n Ready Light In The Dark) myydään sopivaan (paimennus)työkotiin. Valo on 2-vuotias kastroimaton uros ja hän on myynnissä peruskoulutettuna paimenkoirana sopivaan työkotiin. Valo sopisi hyvin nautatilalle töihin tai lammastilalle etenkin sisätöihin. Valo on koulutettu paimentamaan lampaita ja lehmiä, se on itsevarma, rauhallinen ja voimakas työkoira. Lehmillä etenkin osoittanut hyviä taipumuksia. Peruskäskyt kuten stoppi, lyhyet kaaret, poispäinajo ja rauhallinen kuljetus kaikki hanskassa minun kanssa. Isoissa hakukaarissa vielä tekemistä, ei ole bc eikä etätyöskentely tule sille luonnollisena. Ei käytä silmää. Kisannut ASCA started tittelit naudoilta ja lampailta, kisaoikeus fci perinteisessä tyylissä 2-luokkaan.

Valo on ollut täysin terve, tulee hyvin laumassa toimeen urosten ja narttujen kanssa. Ihmissosiaalinen, mutta hieman varautunut kotiin saapuvia tuntemattomia kohtaan, kohtalaisesti vahtiviettiä. Tehnyt myös pohjia agilityyn, mutta ennemmin näkisin hänet työkodissa kuin harrastuskodissa. Luustokuvattu, silmäpeilattu, dna testattu. Myydään ALV:llisena. Ota yhteyttä jos kiinnostuit, videoita saatavilla pyynnöstä.


Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota yhteyttä minuun & tule tapaamaan koiriani. Kun otat ensimmäisen kerran yhteyttä, esittele itsesi kunnolla. Kerro, että miksi olet kiinnostunut juuri minun kasvatustyöstä, miksi etsit aussieta jne. 

Jos vastausta ei kuulu parissa viikossa, lähetä uusi viesti. Kannattaa kurkata tämä blogikirjoitukseni pentukyselyistä. Lisäksi info-sivulta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, käythän lukemassa ne läpi ennenkuin otat yhteyttä!

Toivoisin, että ottaisit minuun yheyttä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen shanti.karinen@gmail.com  


Loitsu x Thorp kevät 2024

29.2 Loitsu astutettu onnistuneesti Thorpilla Tsekeissä
26.3 Loitsu on ultrattu tukavasti tiineeksi, pentuja odotellaan vappuna!
1.5 syntyi 7 blue merleä, 4 narttua ja 3 urosta!

FI AVA FI PVA-TS
Red'n Ready Eye Of The Storm

 • syntynyt 12.08.2019, Suomi
 • punainen valkoisin merkein
 • FCI & ASCA rekisteröity
 • emä: Black Zone's Grand Jury "Wicca"
 • isä: Tucker Creek's Special Ticket "Linus"

 • lonkat A/A
 • kyynärpäät 0/0
 • selkä LTV0 VA0
 • olat terveet (Incoc)
 • silmät terveet 11/2023 & pentuna
 • DNA testattu kaikesta aussieille oleellisesta terveeksi (MyDogDNA)

 • kisaa FCI paimennuksessa 3-luokassa, Suomen Paimennusvalio 
 • kisaa agilityssa 3-luokassa (maksi), Suomen Agilityvalio, 1 x SERT-H
 • ASCA paimennuksessa STDd (started ankat) ja OTDs (open lampaat) tittelit
 • ASCA agilityssa GS-E (Gambler Standard-Elite), RS-O (Regular Standard-Open) ja JS-N (Jumper Standard-Novice) tittelit
FCI TS PAIM-E PAIM1
WZ Thorp

 • syntynyt 20.11.2021, Yhdysvallat
 • blue merle valkoisin ja tan-merkein
 • FCI & ASCA rekisteröity
 • emä: Chuckanut Andy
 • isä: WWT Worst Pirate Ever

 • lonkat A/A
 • kyynärpäät 0/0
 • selkä LTV0 VA0 SP0
 • olat terveet
 • silmät terveet 2023 
 • DNA testattu DM kantaja, vapaa muusta testatusta (Laboklin)

 • suorittanut fci ts-tyylin esikokeen 98/100p -> oikeus kisata 1-luokassa
 • suorittanut fci ts-tyylin PAIM1-luokan ERI-tuloksella -> oikeus kisata 2-luokassa
 • harrastaa paimennusta ja agilitya

 • 2 pentuetta:
  1 Ruotsissa Sugarwinds-kennelissä (synt. 31.10.23)
  1 Tsekeissä Dazzbe-kennelissä (synt. 17.11.2023)

Thorp on nuori Amerikantuonti-uros, joka asuu Tsekeissä lähellä Prahaa. Kiinnostuin siitä heti kun näin pentuna, että Marketa oli tuonut sen itselleen Eurooppaan. Thorpin sukutaulu on täynnä erittäin menestyneitä paimennuskoiria Amerikassa ja Kanadassa, mm. Thorpin isän isä on voittanut Calgary Stampede World Stock Dog Championship-kilpailun ensimmäisenä ei-bordercolliena joka on koskaan edes osallistunut ko. kilpailuun. Kävin katsomassa Thorpia itse marraskuussa 2023 Tsekeissä, ja se teki minuun suuren vaikutuksen tasapainoisella, avoimella luonteellaan, hienolla ja rauhallisella paimennustyöllään ja hyvällä leikkihalullaan. Sanoin sille hei ensin pilkkopimeässä metsässä, ja se iloisesti heilutti minulle häntäänsä. Näin myös sen esikokeen paimennuksessa, joka meni hienosti. Thorp käyttää jonkin verran silmää, mutta ei siitä huolimatta jumitu silmään kiinni ja liikkui rennosti. Sen tapa olla eläinten kanssa oli rauhallinen ja luotettava, ja se on ollut kuulemma helppo kouluttaa paimennuksessa. Se on kuuliainen, suht. ohjaajapehmeä, ei nouse helpolla saaliille. Sillä on erinomainen eläintenlukutaito ja hyvä intensiivisyys. Kisapaikalla se käyttäytyi myös erinomaisesti, oli vapaana lähellä omistajaansa, ignoorasi muut koirat mutta jos joku tuli lähemmäs se heilutteli häntää ja oli varsin ystävällinen niin uroksille kuin nartuille. Se leikkii hyvin, myös vieraan kanssa, ja on kuulemma hyvin ruokamotivoitunut. Agilityssa se on tehnyt vasta alkeita, mutta innostusta ja motivaatiota löytyy videoista, mitä siitä näin. Thorp oli kaikin puolin sellainen, kuin toivoin ja se on laajasti terveystutkittu ja kaikin puolin terve.

Loitsusta voi lukea enemmän sen omilta sivuilta.

Pennuista odotetaan loistavia harrastuskoiria sekä toivon mukaan myös kelpo paimenia. Thorp tasapainottaa Loitsun hyvin vilkasta luonnetta, ja molemmat ovat ihmisiä kohtaan erittäin sosiaalisia ja avoimia ilman vahtimistaipumuksia tai varautuneisuutta. Thorp on erittäin koirasosiaalinen ja hyvä laumakoira, Loitsu suhtautuu muihin koiriin välinpitämättömyydellä. Molemmat selviävät ongelmitta arjesta, eikä niillä ole arkuutta/pelokkuutta tai ääniarkuutta. Pennuilla pitäisi olla paljon leikkidraivia, ja näkisin ne erinomaisina harrastuskavereina oikeastaan missä tahansa (näyttelyt toki poislukien). Loitsu on kookas narttu rotumääritelmän yläpäästä, Thorp pienempi ja kompaktimpi rotumääritelmän alapäästä. Molemmat ovat sporttisia ja atleettisia, Thorpilla on hieman enemmän karvaa mutta karvan alla on hyvin sporttinen tyyppi. 

Jos olet kiinnostunut, kysy lisää. Voin lähettää molemmista vanhemmista myös videoita (kuvien alla videoita Thorpista ja sen sukulaisista) ja Loitsu on tavattavissa Etelä-Suomessa meillä kotona (Loppi) tai agilitykisoissa pk-seudulla. 

Thorpin isä Jack kilpailee Calgary Stampede World Stock Dog Championship 2023

Thorpin emän emä Jewel ASCA Finalsin nautavoittaja 2017

Thorpin isän isä Dan 


Pentuinfo

"Aktiivinen koira aktiiviselle ihmiselle = onnellinen koira & omistaja" 

Aussie ei ole jokaiselle sopiva koira. Olethan tutustunut rotuun kunnolla? Kasvatan vahvasti työlinjoihin pohjautuvia koiria, jotka ovat jalostettu paimennus-ja vahtimistehtäviin. Suloisen ulkokuoren sisällä saattaa asua hyvinkin dominoiva, terävä ja vahtiva koira, joka vaatii paljon aktivointia sekä tiukkaa kuria. Parhaimmillaan aussie on helposti motivoituva ja innokas harrastuskoira sekä kotona rauhallisesti elävä sohvanlämmittäjä, mutta pahimmillaan aussie on naapureille räyhäävä ongelmakoira, jota omistajaperhekin pelkää. Tutustu siksi kunnolla rotuun ja varmista, ettet ole haukkaamassa liian isoa palaa.

Red'n Ready pennut myydään aktiivisille ja vastuuntuntoisille ihmisille, jotka etsivät koiraa harrastus-tai työkäyttöön mm. agilityyn, tokoon, pk-lajeihin tai pelastuskoiratoimintaan. Pyrin käyttämään paljon paimenlinjaisia koiria jalostustyössäni, sillä arvostan niiden paimennusominaisuuksia ja koen, että hyvät paimenominaisuudet tekevät niistä monesti myös todella toimivia harrastuskoiria muissa lajeissa myös. En myy koiriani näyttelykoiriksi tai koteihin, jossa koirat elävät vain ulkona tarhoissa tai kenneltiloissa. Haluan, että jokainen pentu saa rakastavan kodin, jossa se on osa perhettä ja jokapäiväisiä tapahtumia.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu yhdistelmä, jossa pyrin luonnollisesti mahdollisimman terveisiin ja hyvän harrastuskoiran ominaisuudet omaaviin pentuihin. Kaikki jalostusnarttuni ovat perusteellisesti terveystarkastettuja (vähintään lonkat, kyynärpäät, selkä ja silmät) ja ne ovat terveitä näiden osalta. Myös laaja DNA-testaus kuuluu jokaisen jalostuskoirani tutkimuksiin sekä olemme alkaneet kuvata myös olkapäitä luustokuvien yhteydessä. Luonnollisesti jalostukseen käyttämäni koirat ovat myös terveitä muiden perinnöllisten sairauksien osalta. Terveyden lisäksi jalostusnarttuni ovat harrastusrintamalla itsensä todistaneita, paimennustaipumukset testanneita sekä mahdollisuuksien mukaan luonnetestattuja/MH-testattuja. Näyttelytulokset eivät ole meille tärkeitä, sillä en koe että näyttelytuomarit osaisivat arvostella työlinjaisia reiluin perustein verraten niitä rotumääritelmään. Kosmeettiset "haitat" rotumääritelmään nähden ovat pieniä ongelmia kun puntarissa on mm. terveys, rodun geneettinen monimuotisuus sekä luonne ja työominaisuudet.

Pennun hankinta

Pennun hankinnassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä! Suosittelen, että otat yhteyttä jo reippaasti ennen astutusta ja tulet katsomaan narttua. En myy pentujani kenellekään, joka ei halua tavata vähintäänkin emää ja kasvattajaa naamatusten!
Kun otat yhteyttä, kerro myös hieman itsestäsi. Minkä verran sinulla on koirakokemusta? Miksi olet kiinnostunut juuri aussiesta? Entä miksi tämä pentue kiinnostaa sinua? Minkälaiseen kotiin pentu tulisi ja mitä sen kanssa suunnitellaan tehtävän? Minkälaista pentua toivot?
Pyrin valitsemaan pennunostajille pennut mahdollisimman tarkasti jotta oikea pentu löytää oikean omistajan. Tässä käytän apuna pentutestiä sekä itselleni muodostunutta kuvaa jokaisesta pennusta. En myy pentuja pelkän värin tai hännänpituuden vuoksi, vaikka toiveita saakin esittää.

Red'n Ready pennut

 • rekisteröidään Suomen Kennelliitossa & mahdollisuuksien mukaan ASCA:ssa
 • luovutetaan noin 8 viikon ikäisinä
 • ruokitaan laadukkaalla penturuoalla
 • tunnistusmerkitään mikrosirulla
 • madotetaan kolmesti ennen luovutusta
 • tutkitaan eläinlääkärillä & silmäpeilataan virallisesti ennen luovutusta
 • kasvavat kotona muun perheen keskellä ja ne totutetaan mm. häkkiin, eri alustoihin, ääniin, autoon jne. 

Red'n Ready pennun mukana saat

 • kasvattajan tukea ja apua 24/7 
 • monipuoliset ruokinta-, hoito-, ja koulutusohjeet
 • kattavan pentupaketin sisältäen ruokaa ja tarvikkeita
 • pentuetreffejä, kimppatreenejä & muita tapahtumia
 • alennuksia paimennuskoulutuksistani

Toiveeni pennunostajalle

Tavoitteeni on kasvattaa mahdollisimman laadukkaita pentuja, mutta saavuttaakseni tämän päämäärän tarvitsen pennunostajieni apua. Tästä syystä toivoisin pennunostajiltani seuraavia asioita:

 • Säännöllisiä kuulumisia kasvatista (mm. terveydestä, kasvusta, käytöksestä...)
 • Viralliset lonkka-, kyynärpää-, selkä- ja silmätutkimukset
 • MH- ja/tai luonnetestiin osallistumisen
 • Paimennustaipumusten testaamisen meidän paimennustilalla
Copyright
Banneri: Anne Barck Photography

Sivuston sisältö: Shanti Karinen