Pentue 2

Kriminaalit

 • Syntynyt 01.03.2017
 • 4 narttua ja 2 urosta 
 • Emä: Black Zone's Grand Jury "Wicca"
 • Isä: Crown Point 50 Letter Are Just Enough For Durango "Rango" 
 • Pentueen vanhemmat

  PAIM1 Black Zone's Grand Jury STDsd GS-O JS-O RS-N

  Wicca on temperamenttinen ja kiihkeä nuori narttu, jolla riittää vauhtia ja motivaatiota vaikka muille jakaa. Wicca tekee aina kaiken ihan täysillä, eikä ikinä lopeta hommia vapaaehtoisesti. Wiccaa on helppo motivoida, se rakastaa leluja ja leikkimistä, ja sillä onkin ihan huikea taistelutahto. Wicca on myös hyvin ahne, ja motivaatio ei ole ollut sille koskaan ongelma. Wiccan päälaji on agility, jossa se on äärimmäisen nopea ja raivokas, vauhtia ei ainakaan puutu! Sillä on hyvä hyppytekniikka, se kääntyy nätisti ja irtoaa hyvin. Wicca on vasta alkanut kisaamaan, ja sillä on kaksi nollavoittoa 1-luokasta. Tokossa Wiccalla on ALO1-tulos, mutta toko on ollut selvästi sen kakkoslaji. Ääntelyä on aussieksi vähän, satunnainen haukahdus jos kiihtyy liikaa. Wicca ei piippaa yleisestikään ikinä. Paimennusta ollaan tehty vähemmän, mutta Wicca on osoittanut hyviä taipumuksia. Sen kanssa ollaan käyty paimentamassa niin lampaita, ankkoja kuin nautojakin. Wicca on paimenessa rauhallinen ja kuuliainen - vastakohta kuin agilityssa. Wicca on tiukasti oman laumansa koira, ystävällisen välinpitämätön tuntemattomia ihmisiä kohtaan muttei rakasta tuntemattomia koiria omalla reviirillään. Wicca on 100% äänivarma, alustavarma ja osaa rauhoittua hyvin, kun mitään tekemistä ei ole.

  Wiccan sukutaulu on minulle hyvin tuttu, onhan se oman koirani Dracun pentu. Dracun puolelta sukua tulee intensiivisiä ajattelijoita, ehkä hieman varautuneempia työlinjaisia koiria, joilla on myös paljon vahtiviettiä. Dracun emä Fame on versatility-linjainen narttu, jolla on paljon hyviä jälkeläisiä Ruotsissa, ja Dracun isä Qwick on Yhdysvalloissa asuva nautapaimen. Olen tavannut molemmat henkilökohtaisesti, samoin Qwickin sukulaisia Hanging Tree-linjoista. Wiccan isä Spiro on Ruotsissa asuva pieni uros, joka on sekoitus yhdysvaltalaisia työlinjoja ja ruotsalaisia työlinjoja Crofter Holding's-kennelistä. Spiron emä Billie on periyttänyt itseänsä vahvasti pennuissaan (ja lapsenlapsissaan), sen kautta tulee sosiaalisia, energisiä ja pieniä koiria. Wiccan isä Spiro onkin lähes kopio emästään. Spiron isä on puolestaan Crofter Holding's kennelistä, hyvin onnistuneesta pentueesta jossa on kuusi paimennusvaliota (WTCH) ja jotka pohjautuvat vanhoihin Las Rocosa-työlinjoihin. Kaiken kaikkiaan Wiccan linjat ovat minulle hyvin tuttuja, ja lähes aina kun näen aussien, josta ajattelen, että onpa se upea, on koiralla suvussa joitakin näistä.

  ATCH Crown Point 50 Letters Are Just Enough For Durango HTADsd III ATDsd OTDc OFTDsd 

  Rango on nuori uros Itävallassa, jota olen halunnut käyttää jalostukseen jo pitkään. Rango hurmasi minut täysin paimennusklinikalla Saksassa, jossa ihastuin sen ystävälliseen luonteeseen ja erittäin intensiiviseen työskentelyyn. Rango on ulkomuodollisesti aika korkea, mutta erittäin sporttinen, kohtuullisella määrällä karvaa varustettu ja komea kuin mikä! Itse etenkin pidin sen pitkistä jaloista ja selästä, hyvä kroppa vauhdikkaaseen tekemiseen kuten agilityyn. Luonteeltaan Rango on erittäin ystävällinen ja sosiaalinen niin ihmisiä kuin toisia koiria kohtaan. Sillä ei ole myöskään ongelmia muiden urosten kanssa. Se asuu suuressa narttulaumassa, jossa se kohtelee narttuja kunnioituksella ja pystyy ongelmitta työskentelemään myös silloin, kun jollain on juoksut. Paimennuksessa Rango työskentelee hyvällä intensiivisyydellä, mutta on oikein hyvin ohjailtavissa. Sillä on aussieksi aika paljon silmänkäyttöä paimennuksessa, kuten siskollaan myös. Rango on ohjaajanöyrä ja hieman pehmeä - mielestäni kuitenkin sopivalla tavalla. Se ei vahdi ollenkaan, ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Agilityssä se kisaa korkeimmassa mahdollisessa luokassa kolmessa eri kisaluokassa (ASCA), se on hyvin motivoitunut, hyppää hyvällä tekniikalla ja tykkää vauhdikkaasta lajista.

  Rangon suku on täysin työlinjaisia koiria, ja perustuu hyvin voimakkaasti Crown Point-linjoihin. Crown Point-koirat ovat tunnettuja sosiaalisuudestaan, hyvistä paimennusominaisuuksistaan ja hyvin tunnistettavasta näyttävästä ulkonäöstään. Valitettavasti en tunne Rangon suvussa olevia koiria henkilökohtaisesti, mutta Rangoon ja sen Saksassa asuvaan siskoon Cimmaroniin (kennel Rasta) olen päässyt tutustumaan. Cimmaron onkin yksi suurimmista syistä, miksi halusin alunperin Rangoa käyttää. Se teki minuun valtavan vaikutuksen, kun kävin keväällä 2014 astuttamassa Dracun Keenin luona, jotka molemmat omistaa Natascha Hartmann. Molemmat ovat erittäin tyylikkäitä (stylish) paimenia, käyttävät jonkun verran silmää ja ovat erittäin intsenssiivisiä ja keskittyneitä työskentelijöitä. Kaikki CP-linjat, joita olen tavannut, ovat olleet samantyyppisiä kuin Rango, ystävällisiä, sosiaalisia ja erittäin intensiivisiä koiria. Ei ole ihme, että ne ovat nyt saaneet paljon suosiota myös Euroopassa, jonne niitä on alkanut pikku hiljaa rantautua!

  Pentujen tiedot

  Pentujen esittely

  FI AVA FI AVA-H FI PVA RED'N READY FBI MOST WANTED ATDsd GS-E "Vimma"

  • narttu
  • red merle w/c, pitkä häntä, siniruskeat silmät
  • korkeus 49,5cm, paino 15kg 
  • lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0 
  • silmät ok pentuna, normaali purenta, kaikki hampaat 
  • DNA: PRA & CEA kantaja, MDR1, HSF4, DM, DCM yms. vapaa
  • omistaja Lotta Franck, Espoo 
  • kisaa agissa L3-luokassa (FI AVA & FI AVA-H), rallytokossa RTK1, tokossa AVO1-tulos, paimennuksesta FI PVA sekä ASCA ATDsd ja näyttelystä H (hyvä)
  • >>>Vimman blogi
   >>>Vimman oma sivu

  Vimma muutti Espooseen Lotan uudeksi harrastuskaveriksi. Vimman kanssa aiotaan harrastaa päälajina agilitya, mutta myös tokoilla ja rally- tokoilla. Vimmalla on ollut alusta asti varsin voimakas oma tahto, ja pentulaatikossa se halusi saada äänensä kuulluksi. Lotta on tehnyt sen kanssa hienosti töitä maltin, hiljaisuuden ja tarjoamisen saralla. Vimmasta onkin muotoutunut varsin hieno agilitykoira nopeilla juoksareilla ja todella ihailtavalla kehonhallinnalla varustettuna. Vimma menee kovaa, mutta kuuntelu ja keskittyminen ovat tekemisessä hyvin mukana ainakin suurimman osan ajasta. Muissa lajeissa Vimma on kuuliainen ja aktiivinen, tarjoava ja miellyttämishaluinen.

  Kuvat: Lotta Franck & Anne Barck 

  FI AVA FI AVA-H PAIM-E RTK2 RED'N READY DIAMOND THIEF "Leia"

  • narttu
  • red merle w, pitkä häntä, siniset silmät 
  • korkeus 46cm, paino 13kg
  • lonkat A/A, kyynerpäät 0/0, selkä LTV0 VA0
  • silmät ok pentuna, normaali purenta
  • DNA: MDR1, HSF4, DM, DCM yms. vapaa, PRA & CEA ei testattu
  • omistaja Anne Barck, Vantaa 
  • harrastaa agilitya, tokoa ja paimennusta
  • kisaa agissa sL3-luokassa (FI AVA & FI AVA-H), rallytokossa 2xAVOHYV, tokossa ALO1-tulos ja paimennuksessa suoritettu esikoe (PAIM-E) ja kisaa 1-luokassa

  Leia muutti Annelle Disney-pentueeni Jedin kaveriksi ja tulevaksi agilitykoiraksi. Koiraharrastusten lisäksi Leia toimittaa myös valokuvamallin roolia rautaisella ammattitaidolla. Leia oli pentueen pikkuvanhin ja ehkä eniten emäänsä Wiccaa luonteeltaan muistuttava. Leian elämässä ainoat tärkeät asiat ovat sen emäntä ja isoveli, muista ihmisistä tai koirista ei kauheasti välitetä. Leia on erittäin nopea oppimaan uutta, kova pitämään itsestään meteliä, juoksee hullulla apinanraivolla agiradalla ja on arjessa muutenkin varsinainen pieni apina. Äitinsä tyttö siis ulkoisesti ja sisäisesti.

  Kuvat: Anne Barck, Lotta Franck 

  RED'N READY ARMED AND DANGEROUS "Rauha"

  • narttu
  • red tricolor, pitkä häntä, ruskeat silmät 
  • korkeus 49,5cm, paino 18kg
  • lonkat A/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0
  • silmät ok pentuna, normaali purenta, kaikki hampaat
  • DNA: CEA, PRA, MDR1, HSF4, DM, DCM vapaa
  • omistaja Sanni Wahlroos, Huittinen (kennel Ounou)
  • haltija Laura Pälä, Suodenniemi 
  • kisaa agilityssa sL3-luokassa (1 x AGI SERT), näyttelystä "hyvä" 

  Rauha meni Sannin sijoituskoiraksi jo yhden aussien omistajalle Lauralle. Lauran perheeseen kuuluu myös pieni lapsi, vanhempi terrieri ja kissa, joten vilskettä riittää! Rauhasta toivottiin nimensä vastakohtaa, todellista sähikäistä agilityyn, josta ei vauhti tai into loppuisi. Rauhan päälaji on agility, jossa se varsin lupaava nuori koira. Luonteeltaan Rauha on ystävällinen, sosiaalinen ja tulee hyvin kaikkien kanssa toimeen. Se on oppinut lapsiperheen arkeen helposti, ja tulee isommassakin laumassa hyvin toimeen. Kropaltaan Rauha on siskojaan kookkaampi ja pitkäjalkaisempi, enemmän isoäitinsä Dracun mallinen kuin pienemmän ja lyhytjalkaisemman Wiccan mallinen. Rauhasta olisi toiveissa saada tulevaisuudessa myös pentuja Ounou-kenneliin!

  Kuvat: Lotta Franck & Anne Barck

  FI AVA FI AVA-H RED'N READY PARTNER IN CRIME "Aina"


  • narttu 
  • red bicolor, pitkä häntä, ruskeat silmät 
  • korkeus 49, paino 15kg
  • lonkat A/B, kyynerpäät 0/0, selkä LTV0 VA0
  • silmät ok pentuna, normaali purenta, kaikki hampaat 
  • omistaja Markus & Nanna Becks, Helsinki
  • harrastaa agilitya ja tokoa 
  • kisaa agilityssa sL3-luokassa, FI AVA & FI AVA-H, toko ALO1-tulos, näyttelystä AVO-EH

  Aina muutti Nannan ja Markuksen luo Helsinkiin, ja on tällä hetkellä heidän ainoa aussie kahden edellisen siirryttyä jo sateenkaarisilloille. Aina pääsi molempien yhteiseksi harrastuskaveriksi, joten tekeminen ei varmasti lopu! Aina on hieman pehmeämpi kuin merlesiskonsa, mutta tämä nyt ei välttämättä ole huono asia. Aina on hyvin sosiaalinen narttu, joka tykkää kauheasti kaikista ihmisistä ja koirista. Ainasta on kasvanut todella kaunis ja fiksu nuori koira, ja vauhti ja into ei hänestä hyvillä lopu. Aina harrastaa lähinnä tokoa ja agilitya, mutta on käynyt myös mulla hoidossa ollessaan paimenessa, jossa meno on oikein lupaavan oloista. Aina leikkii erittäin hyvin, on ahne ja sisarustensa tapaan hyvin vilkas, motivoitunut ja vauhdikas tyyppi. 

  Kuvat: Lotta Franck & Anne Barck 

  PAIM-E PAIM1 RED'N READY CRIMINAL MASTERMIND "Pekko" 

  • uros
  • red merle c/w, pitkä häntä
  • korkeus 56cm, paino 20kg
  • lonkat B/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0, silmät ok pentuna & 07/20
  • normaali purenta & normaalit kivekset 
  • DNA: PRA & CEA kantaja, MDR1, HSF4, DM, DCM yms. vapaa
  • omistaja Anna Vilpas, Vantaa 
  • kisaa agilityssa maksi2-luokassa ja paimennuksesta hyväksytty esikoe, PAIM1-ERI ja oikeus 2-luokkaan, näyttelystä EH
  • luonnetestattu +223p, laukausvarma
  • >>>Pekon oma sivu

  Pekko (alias Pullervo pentuna) oli kaikkien lempparipentu ja se muutti Annan luo ainoaksi koiraksi. Pekosta kasvoi pentueen kookkain, mutta muuten pentuajan nimi ei sitä enää kuvaa. Tästä uroksesta ei nimittäin vauhti ja energia lopu. Pekko on äärimmäisen hyväntahtoinen, sosiaalinen ja iloinen poika, joka tykkää vähän turhankin rajulla rakkaudella kaikista sitä huomaavista. Pekko on usean muun pentueen pennun tavoin vähän äänekkäämpi tyyppi, ja tykkää leluista ja leikkii hurjalla raivolla. Pekko harrastaa agilitya ja tokoa, ja on ainakin agilityssa hurjan vauhdikas, innokas ja nopasti oppiva. Paimennuksessa Pekko oli nuorena turhankin kiihkeä ja saalisviettinen, joten se laji saa jäädä odottelemaan henkistä kasvua ja maltin lisääntymistä.

  Kuvat: Lotta Franck & Anne Barck 

  RED'N READY PRISON BREAK "Nitti" 

  • uros
  • red merle w, pitkä häntä, siniset silmät 
  • korkeus 50cm, paino 17kg
  • lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, polvet 0/0, selkä LTV0 VA0 
  • silmät ok pentuna, kaikki hampaat & normaalit kivekset 
  • omistaja Sanna Vuojolainen, Hyvinkää
  • harrastaa tokoa ja agilitya
  • kisaa tokossa (ALO1-tulos) ja agissa L1-luokassa
  • luonnetestattu +175p, laukausvarma

  Nitti muutti Sannan ja Villen ja suomenlapinkoira Nooan kaveriksi Mikkeliin, ja siitä minun ilokseni lähemmäs meitä Hyvinkäälle. Nitti on erittäin vauhdikas, sosiaalinen, taistelutahtoinen ja hyvän keskittymiskyvyn omaava nuori uros, jonka kanssa harrastaminen kuin harrastaminen onnistuu. Nitin kanssa on tehty paljon töitä vireenhallintaan ja rauhoittumiseen nuorena, ja se näkyy! Se työskentelee ihailtavan keskittyneesti ja pystyy rauhoittumaan omaa vuoroaan odotellessa. Nitistä piti tulla kai pääasiassa tokokoira, mutta agilitykärpänen on tainnut puraista koiran lisäksi myös omistajaa Sannaa. Paimennuksessa Nitti on erittäin kiihkeä, mutta osoittaa hyviä taipumuksia hommaan.

  Kuvat: Lotta Franck