"Rudi"

Steinhoegl's Taika

Rudi on entinen sijoitusnarttuni Itävallasta. Rudia ei koskaan käytetty jalostukseen ja se onkin nyt siirretty kokonaan entisen haltijansa Rian nimiin.

Perustiedot

 • Australianpaimenkoira, narttu
 • Syntynyt 18.04.2015, Itävallassa 
 • Punainen valkoisin merkein, NBT häntä (1/2) 
 • Kasvattaja: Kennel Steinhögl's, Doris Thurnhofer 
 • Omistaja: Ria Isokangas, Helsinki 
 • ASCA & FCI rekisteröity

 • Korkeus: 49cm 
 • Paino: 15kg

 • Lonkat: A/A 
 • Kyynärät: 0/0 
 • Silmät: terveet pentuna 
 • Selkä: LTV0, VA0 (normaalit)
 • Täysi hampaisto, leikkaava purenta 
 • MyDogDNA-testattu: MDR1, HSF4 yms vapaa 
 • Vanhempien kautta vapaa seuraavista: HSF4, MDR1, DM, CEA, prcd-PRA

 • Harrastaa agilitya, tokoa ja paimennusta 
 • Tutustunut lampaisiin, osoittaa hyviä paimennustaipumuksia

 • Isä: Crown Point S Bar L Interception  OTDdsc "Slick" 
 • Emä: HOF WTCH SHR S Bar L Anny "Anny"

 • >>> Rudi koiranetissä

Rudi muutti Suomeen varsin yllättäen, kun huomasin facebookissa pentuilmoitauksen syntyneistä pennuista Itävallassa. Sukutaulu oli kiinnostava, ja koska narttuja oli paljon, otin yhteyttä kasvattajaan Dorikseen. Sattumoisin olin reissussa Saksassa pentujen ollessa 4 vk, joten kävin ensin tutustumassa pentueen isään Slickiin S Bar L-ranchilla, jossa hyvännäköinen, iloinen ja todella valloittava uros tekis minuun vaikutuksen, samoin sen veli Bear. Rudin emä vaikutti myös tyypilliseltä työlinjaiselta, hieman varautunut mutta ystävällisesti tuli meitä tervehtimään pentulaatikon vierelle. Sen edellisten pentueiden näyttö oli ollut hyvää ja jaoimme kasvattaja-Doriksen kanssa samanlaiset käsitykset aussieista ja niiden kasvatuksesta. Onneksemme hän suostui myymää yhden tytöistä tänne kauas kylmään pohjolaan, ja neljä viikkoa myöhemmin hain pienen punaisen nartun Suomen. Rudi on minun omistuksessa, mutta muutti asumaan Rian Isokankaan kanssa Helsingin Ruoholahteen. Siellä sillä on seuranaan aussienarttu Indy, ja Rudi tulee olemaan Rian seuraava harrastuskaveri (ja toivottavasti kisakaveri myös) agilityssa, tokossa, pk-lajeissa. Paimenessakin toivottavasti välillä kerkeävät käymään!

Rudi oli alunperin sijoituskoirani, mutta päätimme yhteistyössä Rudin haltijan Rian kanssa että Rudia ei käytetä käytösongelmien takia jalostukseen. Rudi siirtyi näin ollen Rian omistukseen, ja se tullaan steriloimaan lähitulevaisuudessa.

Rudin haltija Ria kirjoittaa Rudista näin:
"Haave pienestä ja punaisesta töpöstä toteutui, kun Shanti laittoi viestiä, että mites olisi pentu Itävallasta.. Pieni ja karvaton töpselihäntä saapui luokseni 9-viikkoisena. Rudi on ollut täysin vastakohta kotonani jo asuvaan Indyyn verrattuna. Rudi on pieni ja iloinen sähikäinen. Se on melko terävä ja nopeasti oppiva. Pentuna Rudi suhtautui muihin koiriin epäilevästi, mutta nykyään tätä ongelmaa ei enää ole, vaan kaikki kelpaa leikkikaveriksi. Rudilla on ollut voimakas vahtivietti pennusta asti, joten luulen tämän vaikuttaneen sen reagoimiseen ja täällä kerrostalossa asuessa se on tuottanut hieman tekemistä, koska omalla reviirillä ollessa Rudi on erittäin valpas ja hän kyllä ilmoittaa, jos joku/jokin häntä epäilyttää. Turhaan meillä ei kuitenkaan haukuta ja rapun ääniin Rudi reagoi hyvin harvoin. Rudi oppii nopeasti, niin hyvässä kuin pahassa ja se onkin oppinut Indyltä kaikenlaisia tapoja. Olemme tehneet paljon töitä arjen sujumiseksi ja siinä samalla harjoitelleet tokon ja agilityn alkeita. Agility ja toko tulevat olemaan luultavasti päälajimme ja siinä sivussa kokeilemme jälkeä, haku kiinnostaa minua, mutta sopivan ryhmän löytäminen on nyt hieman kiven alla.. Paimennus tulee kuulumaan myös lajivalikoimaamme. Rudi on todella motivoitunut tekemään ja se palkkautuu sekä lelulla että namilla. Agilityyn Rudi on todella syttynyt ja tokoa se tekee hieman liiankin innokkaasti. Hakutreeneissä olemme muutaman kerran käyneet ja Rudi piti lajista kovasti. Jäljen alkeita olemme myös aloittaneet. Oman vuoron odottaminen välillä Rudia turhauttaa ja olemme joutuneet harjoittelemaan hiljaa odottamista. Turhautuessaan Rudi herkästi piippaa, tällaisia tilanteita on mm. autohäkistä poistuminen uudessa paikassa, koska se tietää kaikkea kivaa eikä millään malttaisi odottaa. Jos treenaan Indyn kanssa, Rudi alussa kiljui kurkku suorana, koska ei itse päässyt tekemään, mutta tämäkin on treenaamalla saatu hallintaan."

Rudin sukutaulu

Pedigree of:

Steinhoegl's Taika


Crown Point S Bar L Interception OTDcds DNA-VP
Red Merle w/c
25.05.2011
Crown Point Red Jacks R Wild DNA-VP
Red Merle w/c
09.12.2004
HOF WTCH Crown Point Stonewall Jackson RTDs DNA-CP
Blue merle w/c
Crown Point Kemo Sabe
HOF Crown Point KK Khyan
Crown Point Rose
Red w/c
CH Crown Point Mick
Crown Point Suki DNA-CP
W Lazy J JZ Crownpoint Franke
Black w/c F=4.81%
07.04.2006
HOF WTCH Crown Point Red Baron W Lazy J PATDcs RTDcs DNA-VP
Red w/c
HOF WTCH Bar LW Inspired Blue RTDc DNA-CP
HOF Crown Point Fire Starter STDs DNA-CP
HOF WTCH Lor A Golden Zephyr of J2
Black w/c
Lor A Yukons Denali
Lor A Star Blu Lady Quinn
HOF WTCH SHR S Bar L Anny
Black w
08.08.2008
HOF WTCH Rafter Mt Coal Tuff RD DNA-CP
Black w
05.07.2002
Twin Oaks Burnt Mountain Kid STDc OTDs
Blue Merle C/W
WTCH Windsongs Falcon RTDcs DNA-CP
The Fiddler of Twin Oaks
WTCH Justus Red Hurricane CDX DNA-VP
Red W
HOF WTCH 45 Ranch Bull Tuff RTDs DNA-VP
Cheers For Justus DNA-CP
S Bar L Maggie STDcsd DNA-CP
Black w/c
21.04.2002
HOF WTCH JJ Beast RTDcs CD RD DNA-VP
Black w/c
HOF Justus McCain of Pincie Creek STDcds DNA-VP
HOF Lightfoot Sis of Pincie Creek STDcds DNA-VP
HOF WTCH Deep Blue Heaven In May RD DNA-CP
Blue merle w/c
Good Hills Leo DNA-CP
Tessa-Lee